ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den İran'a yönelik yeni yaptırım sinyali

04-11-2022
Etiketler ABD Antony Blinken İran G7
A+ A-

Haber Merkezi – ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, göstericilere karşı uyguladığı şiddet ve Rusya’ya yaptığı yardımlardan ötürü İran’a daha sert yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

Almanya’nın Münster kentinde düzenlenen G7 Ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısı ardından basın açıklaması düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Yeni nesil İranlıların özgürlük özlemleri en şiddetli baskıyla bile yok edilmeyecek" dedi.

Blinken ayrıca, İran halkına "birbirleriyle bağlantı kurabilmeleri ve dünyaya İran rejiminin suçlarını gösterebilmeleri" amacıyla internet sağlamak için sivil toplum ve teknoloji şirketleriyle birlikte çalıştığını söyledi.

Blinken, Rusya'ya yardım ettiği için İran'a daha fazla yaptırım uygulanacağını da sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kırım Yarımadasındaki İran birliklerinin Rus birliklerinin Ukrayna'ya saldırmak için İran insansız hava araçlarını kullanmasına yardım ettiğine dair ellerinde istihbarat raporu olduğunun altını çizdi.

ABD Dışişleri ve Hazine Bakanlığı 26 Ekim’de, İran’daki protestoculara karşı kullanılan şiddette rolü bulunduğu gerekçesiyle 14 İranlı yetkili ve 3 İran kurumunu yaptırım listesine almıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli