128 yıllık mumyanın artık bir mezarı olacak

04-10-2023
Etiketler Mumya ABD Stoneman Willie Pensilvanya
A+ A-

Haber Merkezi – ABD’de 1895'te, hırsızlık suçundan girdiği cezaevinde hayatını kaybettikten sonra cesedi deneysel amaçlarla mumyalanan “Stoneman Willie”nin defnedilmesine karar verildi.

Stoneman Willie olarak bilinen mumyalanmış adam, 128 yıl boyunca Pensilvanya'daki bir cenaze evinde sergilendikten sonra defnedilecek.

Reuters’in haberine göre yakın zamana kadar kimliği belirlenemeyen adam, 19 Kasım 1895'te yerel bir hapishanede böbrek yetmezliğinden ölen bir alkol bağımlısıydı. Auman Cenaze Evi'ne göre, yeni mumyalama teknikleri deneyen bir cenaze görevlisi tarafından kazara mumyalanmıştı.

Papyonlu bir takım elbise giydirilmiş olan mumya, göğsünde kırmızı bir kuşak bulunan bir tabutun içinde sergileniyor.

Hırsızlık nedeniyle tutuklandığında sahte isim verdiği için Stoneman Willie'nin kimliği uzun yıllar bilinmiyordu ve yerel yetkililer akrabalarının yerini tespit edemiyordu.

Cenaze evi, deneysel mumyalama sürecini izlemek için cesedi gömmek yerine muhafaza edilmesi için devlete dilekçe vermişti.

1895 yılında Pensilvanya'daki bir hapishanede ölen ve cenaze görevlileri tarafından kazara mumyalanan "Stoneman Willie"nin cesedi, 128 yıl boyunca dinlenme yeri olan yerel cenaze evinde sergileniyordu.

Ancak Cenaze Evi, Stoneman Willie'nin kimliğinin tarihi belgelerle tespit edildiğini ve bu hafta içinde cesedin defnedilmesiyle adının açıklanacağını bildirdi. Stoneman Willie hakkında şimdiye kadar İrlandalı kökleri dışında pek bir şey bilinmiyordu.

“Ondan arkadaşımız Willie olarak bahsediyoruz"

Cenaze müdürü Kyle Blankenbiller, "Ondan mumya olarak bahsetmiyoruz. Ondan arkadaşımız Willie olarak bahsediyoruz. O öyle bir simge haline geldi ki, yalnızca Reading'in geçmişinin değil, kesinlikle bugününün de öykülü bir parçası oldu” dedi.

Cenaze töreni öncesinde Reading şehri, nesillerdir şehrin folklorunun bir parçası olan Stoneman Willie'yi anacak.

Willie bu hafta boyunca Auman Cenaze Evi'nde sergilenecek. Cumartesi günü Reading sokaklarında son yolculuğunu yapacak ve yerel bir mezarlığa defnedilecek. Mezar taşına da gerçek adı yazılacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli