ALS kampanyası felaketi oluyordu

Güzellik salonu müdürü Amanda Davey ALS kampanyasına destek vermek amacıyla, annesi Irane Vitali’den üzerine bir kova soğuk su boşaltmasını istedi.

Davey, soğuk suyun etkisiyle kameradan hızlı bir şekilde uzaklaşmaya çalışsa da mutfağın kaygan zemini üzerinde birden kendini yerde buldu.

Southport Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz kadın, doktorlar tarafından muayenesi yapıldıktan sonra vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar teşhis etti.

Deniz kazasında hayatını kaybeden 27 yaşındaki Corey Griffin'in ALS hastalığına dikkat çekmek için başlattığı "Ice Bucket Challenge" (Bir kova buz) kampanyası dünya sürüyor.

 

Bu kampanyaya Bill Gates, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey ve George W. Bush da katılmıştı.

 

Kampanya dahilinde ALS hastalığına tepki olması için başınızdan aşağıya buz gibi su döküyorsunuz. Suyu döktükten sonra 3 arkadaşınıza bu kampanyaya katılması için davetiye veriyorsunuz. Eğer arkadaşınız bu kampanyaya 24 saat içinde katılıp başından aşağı su dökerse 100 Dolar ödemesi gerekmiyor. Ama eğer 24 saat boyunca başında aşağıya soğuk su dökmezse ALS hastaları için 100 dolar bağış yapması gerekiyor. 

Amiyotrofik lateral skleroz (ALS)  kas erimesini ve omurilikte harabiyeti anlatan bir tıbbi terimdir.