ABD tarihinde ilk: Mahkeme huzuruna çıkan eski Başkan Trump suçlamaları reddetti

04-04-2023
Rûdaw
Etiketler ABD Mahkeme Yargı Trump
A+ A-

Haber Merkezi - Porno yıldızı Stormy Daniels'a "sus payı" ödemesiyle ilgili soruşturmada cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan ABD eski Başkanı Donald Trump, New York'taki Trump Towers'tan çıkarak Manhattan Ceza Mahkemesi’ne teslim oldu.

Trump, mahkemeye varmasının ardından kendisine yöneltilen suçlamaları dinlemesi için gözaltına alındı.

Eski Başkan Donald Trump, ABD tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan oldu. 

ABD medyasında, Trump hakkındaki iddianamede, 30'dan fazla suçlama bulunduğuna dair bilgiler yer aldı. Trump ise duruşmada suçlamaları reddetti.

2 saat mahkemede kaldı

Yaklaşık 2 saat mahkemede kalan Trump’a 34 ayrı suçlama yöneltildi. Suçlamalardan en az birinin “ağır suç” kapsamına girdiği, diğerlerinin de “sus payı ödemesi” ve bununla ilgili seçim kampanyası ile iş yeri kayıtlarında yapılan sahtekarlıkla ilgili olduğu kaydedildi.

Mahkemeden çekilen fotoğraflara göre, yanında 4 avukatı ile hakkındaki suçlamaları dinleyen Trump’ın, kendisine yöneltilen 34 suçlamayı da reddettiği bildirildi.

Mahkeme sonrasında Trump, yine yoğun güvenlik önlemleri altında özel uçağı ile Florida’daki malikanesine gitmek için LaGuardia havalimanına doğru yola çıktı.

Trump’ın bu akşam yerel saat ile 20.15 civarında Mar-a-Lago’da hakkındaki suçlamalarla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

“Sokak ve caddeler trafiğe kapatıldı”

Donald Trump’ın hakim karşısına çıktığı Manhattan Ceza Mahkemesinin önü bir gün önceden basın mensuplarıyla doldu.

Polis, mahkeme bölgesini demir bariyerlerle çevirerek etrafta geniş güvenlik önlemleri alırken, mahkeme bölgesinde bulunan sokak ve caddeler de trafiğe kapatıldı.

Trump'a yönelik soruşturmayı yürüten Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, sabah saatlerinde mahkeme binasına gelirken, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Milletvekili George Santos’un da mahkeme binasına girdiği görüldü.

Trump karşıtı ve destekçisi küçük gruplar da sabah saatlerinden itibaren polis bariyerleri ile kendileri için ayrılmış binanın önündeki parkta yerlerini aldı.

Ellerinde Trump’a destek veya cezalandırılması çağrısı yapan pankartlar taşıyan kişiler arasında zaman zaman sözlü ve fiziki sataşma ve arbede yaşandı.

Trump, soruşturmayla ilgili tutuklanmasını beklediğini duyurarak daha önce yaptığı protesto ve destek çağrısına rağmen, Trump taraftarlarının 20-30 kişiyi geçmemesi dikkat çekti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli