'Ankara-Şam ilişkilerin normalleşmesi' konulu dörtlü toplantı sürüyor

04-04-2023
Etiketler Türkiye Suriye Rusya İran
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları toplantısı Moskova’da düzenlendi. Görüşmeler bugün de devam edeceği bildirildi.

Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları Rusya’nın başkenti Moskova’da ‘Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleşmesi’ gündemiyle dün bir araya geldi.

Dörtlü görüşmeye Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Susan, İran Dışişleri Bakanı’nın Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov katıldı.

Görüşme öncesi  Bogdanov, Türk, İranlı ve Suriyeli mevkidaşları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Rus basınında yer alan haberlerde, görüşmede Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları arasında ikili görüşme yapılmasına dair takvim ve yerin belirlenmesi konusunun değerlendirildiği bildirildi. 40 dakika süren dörtlü görüşmenin ardından heyetler Rusya Dışişleri Bakanlığı konutundan ayrılırken, görüşmelerin bugün de devam etmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu: Lavrov 6 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret edecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü Özel Oturumu'na katılmak üzere gittiği New York'ta Türkiye, Rusya, Suriye ve İran'ın katılacağı bakan yardımcısı düzeyindeki dörtlü toplantının bugün ve yarın (3-4 Nisan) Moskova'da yapılacağını açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyaretiyle ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, Maraş merkezli depremlerden sonra Türkiye'yi ziyaret etmek isteyen Lavrov'un 6-7 Nisan'da yapacağı ziyarette, ikili ilişkileri görüşme imkanı bulacaklarını söylemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli