Dünyaca ünlü Dersimli pizzacıdan farklı uluslardan öğrencilere jest

03-06-2019
Emrah Akbulak
İş insanı Dino Dersim ile konukları
İş insanı Dino Dersim ile konukları
Etiketler Kanada Zeynel Arı Dino Dersim Pizza Toronto
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan ve “Dino Dersim” olarak tanınan dünyaca ünlü Dersimli pizzacı Zeynel Arı, ailesi olmayan değişik ulustan öğrencileri konuk ederek yemek verdi. Davete Kanadalı milletvekili Christine Hogarth da katıldı.

 

Yaklaşık 20 yıldır Toronto kentinde yaşayan Dersimli Kürt iş insanı Zeynel Arı, Kanada’da yürüttüğü birlik ve dayanışma çalışmaları ile de öne çıkıyor.

 

Pizza sektöründe daha önce gösterdiği başarıdan dolayı ödül alan ve ülkenin tanınan reklam yüzü olan Zeynel Arı, 1 Haziran günü Toronto’da yaşayan farklı ulustan ailesiz öğrencileri konuk etti.  

 

Konuklarına kendi elleriyle sipariş yapan Kürt iş insanı, misafirleri ile sohbetlerini çektiği videoyu da sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Rûdaw’a konuşan Zeynel Arı, “Davetimize Kürt, Türk, Japon ve Çin kökenli yaklaşık 20 öğrenci katıldı. Milletvekili Christine Hogarth da hazır bulundu. idiler. Özellikle aileleri olmayan öğrencileri davet ettik” dedi.

 

Davete daha fazla kişinin katılmasını istediklerini ancak başlangıç itibariyle bu sayıda misafiri ağırlayabildiklerini ifade eden Zeynel Arı, “Konuklarımızı hem sevindirmiş olduk hem de başka işverenleri bu tür etkinlikler başlatmaları için önayak olarak motive ettik” diye konuştu.

 

Kanada Parlamentosu bugün Dino Dersim’e “En İyi İşletme” sertifikasını takdim etti.

 

 

Kanadalı vekil teşekkür etti

 

Daveta katılan Kanada Etobicoke-Lakeshore Parlamentosu üyesi, Belediye ve İskan İleri Bakan Yardımcısı Christine Hogarth da sosyal medya hesabı üzerinden farklı ulustan öğrencileri bir araya getiren Arı’ya teşekkür etti.  



 

Müşterileri arasında dünyaca ünlü isimler var

 

Dersimli iş insanı Zeynel Arı, Kanada’da oldukça tanınan biri. Arı’nın müşterileri arasında şarkıcı Madonna, Hollywood yıldızları, Kanada Başkanı ve parlamento üyeleri bulunuyor.

 

Yaklaşık 15 yıldır pizza işletmeciliği yapan Arı, ülkenin en büyük süpermarketi olan Loblaws’ın President’s Choice İtalian Farina Flour  adlı un markasının reklam yüzü olmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli