Belge sızdıran CIA ajanına 40 yıl hapis cezası

03-02-2024
Etiketler Wikileaks CIA Marcia Helena Borges Joshua Schulte
A+ A-

Haber Merkezi - ABD’nin eski CIA ajanı Joshua Schulte, ülkesine ait ulusal güvenlik bilgilerini WikiLeaks’e sızdırdığı için 40 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Schulte, ayrıca çocuk istismarı görüntüleri bulundurmak suçundan da ceza aldı.

ABD'de CIA'in eski ajanı Joshua Schulte, kuruma ait akıllı telefonları hacklenmesini ve dinlenmesini sağlayan Vault-7 belgelerini sızdırmakla suçlanmıştı. Schulte'nin 2017'de 8 bin 761 belgeyi WikiLeaks'e sızdırmakla suçlandığı davada karar verildi.

Mahkeme, WikiLeaks'e 9 bine yakın belge sızdıran eski CIA ajanına 40 yıl hapis cezası verdi. 35 yaşındaki eski CIA ajanı, çocuk istismarına yönelik görüntüler bulundurmaktan da suçlu bulundu.

Öte yandan  Amerikan Adalet Bakanlığı, bunun Amerikan tarihindeki en büyük veri ihlali olduğunu açıkladı.

Schulte suçlamaları reddetti

Schulte, suçlamaları reddederek, CIA’in kendisine komplo kurduğunu ve belgeleri sızdıranın başka biri olduğunu iddia etmişti. Schulte, ayrıca bilgisayarında bulunan çocuk istismarı görüntülerinin de kendisine ait olmadığını savunmuştu.

Ancak mahkeme, Schulte’in suçlu olduğuna karar verdi ve 40 yıl hapis cezası verdi. Schulte’in avukatı, kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli