ABD Başkanı Biden, Gazze'de ‘insani ara’ taraftarı olduğunu söyledi

02-11-2023
Etiketler ABD Başkanı Biden İnsani ara Ateşkes Gazze İsrail
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Başkanı Joe Biden, bir protestocunun kendisine tepki göstermesinin ardından Gazze'de “insani ara” çağrısı yaptı.

Biden, "Sanırım biraz ara vermemiz gerekiyor. Duraklatma, mahkumların dışarı çıkması için zaman vermek anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray ise Biden'ın Hamas'ın rehin tuttuğu insanlardan söz ettiğini belirterek oluşan duruma açıklık getirdi.

Joe Biden, Minnesota eyaletinde düzenlenen bir kampanya etkinliği sırasında İsrail-Hamas savaşında derhal ateşkes çağrısında bulunan bir protestocu ile karşı karşıya geldi.

Haham Jessica Rosenberg olduğu belirtilen kişi Biden konuşurken "Bir haham olarak hemen ateşkes çağrısı yapmanızı istiyorum" diye bağırdı.

Biden, "Sanırım biraz ara vermemiz gerekiyor. Duraklatma, mahkumların dışarı çıkması için zaman vermek anlamına gelir" şeklinde yanıt verdi.

Başkan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi’yi kast ederek, "Ben Bibi'yi tutukluların dışarı çıkması için ateşkes çağrısı yapmaya ikna eden adamım. Sisi'yi (Refah) kapısını açmaya ikna etmek için konuşan adamım" diye ekledi.

Beyaz Saray kaynaklarına göre, "Hemen ateşkes" sloganı atmaya devam eden gösterici güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli