Husiler'den ABD'ye tehdit

02-11-2023
Etiketler ABD Husiler Yemen İsrail Gazze Filistin
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail'e önceki gün İHA ve füzelerle saldırı düzenleyen Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD'yi tehdit etti.  Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki soykırımı durdurulmadığı takdirde ABD savaş gemilerini batıracaklarını duyurdu.

"ABD savaş gemilerini batırırız"

Gazze Şeridi'ni 7 Ekim'den bu yana bombalayan İsrail’e ilişkin, Yemen'deki İran destekli Husiler'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Önceki gün İsrail'i İHA ve füzelerle vuran Husiler, İsrail'e destek veren ABD'ye tehdit savurdu. Husiler, Gazze Şeridi'ndeki soykırımın durdurulmadığı takdirde ABD savaş gemilerini batıracaklarını açıkladı.

Filistin'i savunmak kutsal görevimiz"

Yemen'deki İran destekli Husiler dün, insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle İsrail'e yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini duyurmuştu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada da, Kızıldeniz bölgesinden İsrail topraklarına atılan bir füzenin savunma sistemince havada imha edildiği bildirilmişti."

Yapılan saldırılar sonrası Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sare'e kameraların karşısına geçerek, " Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık. Filistin'in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var. İsrail'in saldırganlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli