Pentagon’dan Menbic’de ortak devriye açıklaması

02-11-2018
Rûdaw
Etiketler Pentagon Menbic ABD Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, Hulusi Akar ile Jim Mattis'in telefon görüşmesinde, Türk ve Amerikan güvenlik güçlerinin, Menbic’de yürüttüğü ilk ortak devriyenin, sınırda tansiyonu düşürmek adına önemli bir adım olduğunu vurguladıklarını bildirdi.

 

Türkiye Milli Milli Savunma Bakanlığı İletişim Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı James Mattis bugün telefonla görüştü.

 

Açıklamda, "İki bakan, ikili savunma ilişkileri, Suriye ve terörle mücadele konularında görüş alışverişinde bulunmuşlardır" denildi.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, iki bakanın başta Suriye'deki durum olmak üzere ikili konuları ele aldığını belirtti.

 

Pahon, "Bakanlar, ABD ve Türk kuvvetlerinin, dün Menbic’in kuzey batısında gerçekleştirdiği ilk ortak devriyenin, sınır boylarında tansiyonu düşürme ve bölgede istikrar ve güvenliği sağlama bakımından önemli bir adım olduğu konusunda mutabık kaldılar" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye ile ABD, haziran ayından bu yana Menbic Yol Haritası kapsamında, Menbic bölgesinde 60 bağımsız koordineli devriye yaptıktan sonra, dün ilk kez bölgede ortak devriye düzenlemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli