Prag iş için Avrupa'nın en iyi, Palermo ve Napoli ise en kötü şehirleri

02-03-2024
Foto: Rûdaw Diaspora
Foto: Rûdaw Diaspora
Etiketler Diaspora Programı Prag Çek Cumhuriyeti
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) - Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre, Prag yaşam kalitesi açısından Avrupa Birliği'nin en iyi şehri, Palermo ve Napoli ise en kötü şehirleri.

Rûdaw TV Diaspora programı, Avrupa Komisyonu'nun yaşam kalitesi ve iş fırsatları açısından Avrupa'nın en iyi ve en kötü şehirleri hakkındaki raporunun ayrıntılarını ele aldı.

Rapora göre, Çekya'nın başkenti Prag yaşam kalitesi ve iş imkanları bakımından Avrupa Birliği'nin en iyi şehri durumunda.

Prag sakinlerinin yüzde 79'u kolaylıkla iş bulduklarını söylüyor. Prag'ın ardından Romanya'nın Klui-Nopca kenti sakinlerinin yüzde 73 aynı görüşü paylaşıyor.

Avrupa’nın incisi olarak da adlandırılan Prag’da yaşam da oldukça konforlu ve kolay. Prag 1.3 milyonluk nüfusu ile birçok başkente göre oldukça uygun bir kent.

Prag ve Klui-Nopca’yı Slovakya'nın Bratislava ve Almanya'nın Münih kenti takip ediyor.  Hamburg (Almanya), Oslo (Norveç) ve Stockholm (İsveç), sakinlerinin "çabuk iş bulduklarını" söyledikleri şehirler arasında yer alıyor. Onları Polonya'nın Varşova kenti takip ediyor.

İtalya’nın Palermo ve Napoli kentlerinin yanı sıra en kötü şehirler arasında sakinlerinin yalnızca yüzde 16'sının kolayca iş bulduklarını söyledikleri Oveido ise en son sırada yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli