Bayan Sami Abdurrahman, Senatör Graham ile bir araya geldi

01-11-2019
Rûdaw
A+ A-

Washington (Rûdaw)- Kürdistan Bölgesi Washington Temsilcisi Bayan Sami Abdurrahman, ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ile bir araya gelerek, Erbil ile Washington arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini görüştü.

Bayan Sami Abdurrahman, Senatör Lindsey Graham ile bugün bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin konuşan Bayan Sami Abdurrahman, “Kürtlerin kadim dostu Senatör Graham ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisine Kürt halkına ve Kürdistan Bölgesi verdiği destekten dolayı teşekkür ettim” dedi.

Bayan Sami Abdurrahman, Graham ile Irak’ta yaşanan gösteriler ve akabinde gelişecek olayların ayrıntılı bir şekilde değerlendirdiklerini belirterek, “Göstericilerin meşru haklarına değindim” diye konuştu.

Irak’ta gösterilerle birlikte anayasanın değiştirilmesi söylemlerine ilişkin ise Bayan Sami, “Görüşmede, Irak’ta yaşanacak değişikliklere karşın, Irak Anayasası’nda Kürdistan Bölgesi halkının haklarının koruma altına alınması gerektiğini belirterek, tecrübeli sentörden -Graham’den- bize destek vermesini talep ettim” ifadelerini kullandı.

Kürdistan ile ABD arasındaki ilişkilerin her yönden daha çok geliştirilmesinin de ele alındığı görüşmede, Lindsey Graham, Kürdistan Bölgesi’ne desteğini sürdüreceğini yineledi.

Bayan Sami Abdurrahman görüşmede ayrıca, Suriye’de yaşanan son şiddet olaylarıyla insanlık dramının yaşandığını belirterek, bölgedeki çatışmalardan dolayı 12 binden fazla göçmenin Kürdistan Bölgesi’ne yerleştirildiğini kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli