O bombacı yakalandı!

Haber Merkezi - Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha, Bangkok’taki bombalı saldırının şüphelisi olarak aranan kişinin Kamboçya sınırında yakalandığını duyurdu.

 

Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha, 17 Ağustos’ta Bangkok’taki bombalı saldırının şüphelisi olarak yabancı uyruklu bir kişinin tutuklandığını açıkladı.

 

Tayland medyası da şüphelinin polisten temin ettikleri pasaport fotoğrafını yayımladı. Pasaportta şüphelinin Çin vatandaşı olduğu ve isminin de Mieraili Yusufu olduğu yazıyor. 

 

20 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırı, ülkenin başkentindeki Erawan tapınağını hedef almıştı.

 

Saldırının hedefi olan Hindu tapınağı, dünyanın en büyük turizm başkentlerinden biri olan Bangkok’u ziyarete gelen Çinli turistlerle doluydu.

 

Saldırının kasten Çinli turistleri hedef aldığı iddiasını henüz doğrulayamadıklarını söyleyen emniyet yetkilileri, eylemin Çin hükümetinin Uygur Türkleri’ne yönelik muamelesine tepki olarak gerçekleşmiş olması ihtimali üzerinde duruyor.

 

Çin’den kaçan 109 Uygur Türkü’nün Tayland hükümeti tarafından Çin’e iade edilmesinden kısa bir süre sonra, iade edilen kişilere yönelik muameleye Tayland hükümeti tepki göstermişti.

 

Uygur Türkleri’nin bir kısmı da Türkiye’ye getirilmişti.

 

İade işleminden kısa süre sonra İstanbul’daki fahri konsolosluk binasına saldırı düzenlenmişti. Bunun üzerine Tayland hükümeti, Ankara’daki Büyükelçiliği de dâhil Türkiye’deki tüm temsilciliklerini kapamıştı. (Ajanslar)