Papa: Tanrı'nın hafızası disk değil

01-08-2016
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Katolikler’in ruhani lideri Papa Francis, "Tanrı'nın hafızasına güvenin, O'nun hafızası sadece tüm bilgilerimizi saklayan ve arşivleyen bir sabit disk değil ki verilerimizi belleğine alsın ve arşivlesin" dedi.

 

Papa Francis, Dünya Gençlik Günü kutlamaları dolayısıyla bulunduğu Polonya ziyaretinin beşinci ve son gününde yüz binlerce kişiye hitap etti.

 

Dünya Gençlik Günü Organizasyon Sözcüsü Anna Chmura, Papa'nın, Krakow'un dışında verdiği vaaza iki buçuk ile üç milyon arasında kişinin katıldığını söyledi.

 

Euronews'un haberine göre, Polonya güvenlik kaynakları ise alanda bir buçuk milyonun üzerinde katılımcının bulunduğunu belirtti.

 

Papa, "Tanrı'nın hafızasına güvenin; O'nun hafızası sadece tüm bilgilerimizi saklayan ve arşivleyen bir sabit disk değil ki verilerimizi belleğine alsın ve arşivlesin. Şefkat dolu bir merhamet sunan ve bizdeki kötülüklerin her birini silmede sevinç duyan bir kalptir" ifadelerini kullandı.

 

Gençlerden sınırları ve aradaki bariyerleri reddetmesini isteyen Papa ayrıca, "Kimileri sizi hayalperest olduğunuz düşüncesi ile yargılayabilir, çünkü sizler insanların birbirinden nefret etmesini reddeden yeni bir insanlığa inanıyorsunuz. Umudunuzu yitirmeyin, gülümseyerek kollarınızı açın ve ümitli olduğunuzu ilan edin" şeklinde konuştu.

 

Bu arada, Papa'nın vaazını dinleyenler arasında Panama Devlet Başkanı Juan Carlos Varela ile Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda da vardı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli