Moskova ile Doha arasında sürpriz görüşme

01-07-2017
Rûdaw
Etiketler Rusya Katar Putin El Sani
A+ A-

Haber Merkezi - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Kremlin basın dairesinden yapılan açıklamada, Vladimir Putin ile Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin çeşitli seviyelerde temaslara devam etme konusunda anlaştığı belirtildi.

 

Açıklamada, "Yatırımlar ve enerji alanlarını da kapsayacak şekilde geleceğe dönük bir dizi projeye vurgu yapılarak Rusya-Katar işbirliğinin güncel konuları ile ilgili görüş paylaşımına devam edildi. Çeşitli seviyelerde temasların devam edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı" ifadelerine yer verildi.

 

Putin'in Doha ile ilgili durumun normalleşmesi için siyasi ve diplomatik çabaların önemine vurgu yaptığı belirtilen açıklamada, "Katar ile diğer bazı ülkelerin arasındaki ilişki krizi kapsamlı bir şekilde görüşüldü. Vladimir Putin, mevcut ihtilafların aşılmasına ve oluşan karmaşık durumun normalleşmesine yönelik siyasi ve diplomatik çabaların önemine vurgu yaptı" denildi.

 

Körfez krizinde Katar'a karşı ambargo uygulayan ülkelerin başını Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Bahreyn çekiyor. ABD de teröre destek verdiğini iddia ettiği Katar'a karşı uygulanan ambargoları destekliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli