ABD Temsilciler Meclisi Başkanı’ndan Kiev’e sürpriz ziyaret

01-05-2022
Etiketler Kiev Nancy Ppelosi Ukrayna Vladimir zelenskiy
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sürpriz bir ziyarette bulundu. 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sürpriz bir ziyarette bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından karşılan Pelosi, Massachusetts Temsilcisi Jim McGovern, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı California Temsilcisi Adam Schiff, New York Temsilcisi Gregory Meeks, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Colorado Temsilcisi Jason Crow daha sonra görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Pelosi, "Özgürlüğünüz için mücadele etmenizden dolayı sizleri ziyaret ederek teşekkür etmek istedik. Sözümüz, savaş bitene kadar yanınızda olmaktır" ifadelerini kullandı.

ABD'li heyetin ziyaretinden dolayı memnun olduğunu belirten Zelenskiy, "ABD, Rusya'nın saldırganlığına karşı mücadelede Ukrayna'nın güçlü desteğinde liderdir. Devletimizin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumaya yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

Zelenskiy, görüşmede ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya 33 milyar dolar tutarında mali yardım sağlanması konusunda Kongreye yaptığı çağrının önemine de dikkati çekti.

Görüşmede Zelenskiy, Ukrayna-ABD arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yaptığı kişisel katkısı, egemen, bağımsız ve demokratik Ukrayna'ya desteği için Pelosi'ye ülkesinin "Prenses Olga Nişanı"nı takdim etti.

Toplantı sonrasında basının karşısına çıkan Pelosi ve Zelenskiy birlikte poz verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli