Londra'da protesto gösterisi

01-04-2017
Rûdaw
Etiketler İngiltere Londra Protesto Westminster Saldırısı
A+ A-

Londra (Rûdaw) - İngiltere'nin başkenti Londra'da İslam karşıtı protesto gösterisi düzenlendi.

 

Rûdaw muhabiri Kürdistan Hasan, Londra'da Westminster'deki saldırısına bir tepki olarak protesto gösterisi düzenlendiğini aktardı.

 

İslam ve göçmen karşıtı gruplar, saldırıyı bahane ederek sokağa çıktı ve gösteri yaptı. Irkçıların gösterisini, İngiliz Savunma İttifakı adlı grup organize etti.

 

AP ve ENEX gibi uluslararası haber ajansları, Londra'daki protesto gösterisini canlı olarak yayımlayan Rûdaw Medya Grubu'nun görüntülerini kullandı.

 

İngiliz polisi, bir süre göstericileri ayırdıktan sonra protestolara müdahale etti.

 

Saldırganın tek başına hareket ettiğini daha önce açıklayan İngiliz polisi, bugün gözaltına alınan 12 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu.

 

Londra'yı 22 Mart'ta kana bulayan saldırıda biri polis dört kişi yaşamını yitirmişti. IŞİD'in üstlendiği saldırıyı gerçekleştiren İngiltere doğumlu Halit Mesud'un sonradan Müslümanlığı seçtiği ve ilk isminin Andrew Russell olduğu açıklanmıştı.

 

Westminster Köprüsü üstünde yayaları ezerek ilerleyen saldırgan, parlamento bahçesinin duvarına çarparak durmuş ve ardından bir polisi bıçaklamıştı. 82 saniye süren saldırıda parlamentoya girmeye çalışan Mesud, vurularak yakalanmıştı.

 

Saldırıda yaralananlar arasında 12 İngiltere vatandaşıyla birlikte Fransız öğrenciler, iki Romanyalı, dört Güney Koreli, iki Yunan, bir Alman, bir Polonyalı bir Çinli de vardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli