FBI, ABD Başkanı Biden’ın evinde arama yaptı

01-02-2023
Rûdaw
Etiketler Joe Biden Arama Gizli belge FBI ABD Başkanı
A+ A-

Haber Merkezi – FBI, ABD Başkanı Joe Biden hakkında, devlete ait gizli belgeleri sakladığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında Biden’ın Delaware eyaletindeki evinde arama yaptı.

Biden’ın avukatı, gizli belgelerin izini sürme operasyonunun son aşamasında, ABD kolluk kuvvetlerinin bugün Başkan Joe Biden'ın Delaware'deki sahil evinde arama başlattığını söyledi.

AFP’nin bildirdiğine göre, avukat Bob Bauer'in, "başkanın tam desteği ve işbirliğiyle" yapıldığını söylediği arama, Biden'ın Wilmington'daki evinde ve Washington DC'deki eski ofiste yapılan aramalardan sonra geldi.

Beyaz Saray'a göre gizli belgelerin Biden'da bulunma nedeni, on yıl önce Barack Obama döneminde başkan yardımcısı olduğu dönemde, belgeleri saklarken kazara yaptığı hatalar.

2021'de Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra yüzlerce gizli belgeyi teslim etmeye direnen eski Başkan Donald Trump'ın aksine Biden, Washington'daki bir düşünce kuruluşunda kullandığı eski bir ofiste bazı  gizli belgelerin bulunmasından bu yana yetkililerle işbirliği yaptığını söylüyor.

FBI tarafından Biden’ın Wilmington'daki özel evinde yapılan aramada, daha fazla belge ortaya çıktı. Biden’ın çok daha seyrek kullandığı Rehoboth’taki mülkü ise “denetlenecek üçüncü yer” konumunda.

Avukat Bauer yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın Rehoboth aramasını "önceden haber vermeden başlattığını ve işbirliği yapmayı kabul ettiklerini” söyledi.

Bob Bauer, “Bugünkü arama, tam olarak desteklemeye ve kolaylaştırmaya devam edeceğimiz kapsamlı sonraki adımdır. Bugünkü aramanın sonunda daha fazla bilgiye sahip olacağız” dedi.

Arama sonucunda "gizli belge" bulunmadı

Aramadan sonra yazılı açıklama yapan avukat Bob Bauer, bugün Adalet Bakanlığının Biden'ın Delaware eyaletine bağlı Rehoboth Beach'teki yazlık evinde yaptığı aramanın tamamlandığını duyurdu.

Aramanın yerel saatle 08.30'dan öğle saatlerine kadar sürdüğünü aktaran Bauer, arama sonucunda evde "gizli" ibareli bir belgenin bulunmadığını kaydetti.

Bauer, diğer taraftan, Adalet Bakanlığının arama sonucunda, Biden'ın başkan yardımcılığı döneminden kaldığı anlaşılan ve el yazısıyla yazdığı bazı notları ayrıntılı incelemeye aldığını bildirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli