Rusya'dan Irak'a silah yardımı

01-02-2017
Rûdaw
Etiketler Rudya Irak Silah Yardım
A+ A-

Haber Merkezi - Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen bir forumda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, IŞİD’le mücadelede ülkesinin Irak'a silah sağlayarak destek olduğunu söyledi.

 

Abu Dabi'de düzenlenen bir forumda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Musul'da IŞİD’e karşı yürütülen mücadelenin insan hakları göz ardı edilmeden sonuna kadar götürülmesi gerektiğini belirterek, IŞİD’le mücadelede ülkesinin Irak'a silah sağlayarak destek olduğunu ifade etti.

 

Arap ülkelerini IŞİD kontrolündeki bölgelere yönelik ticaret yasağına katılma çağrısında bulunan Lavrov, ülkesinin Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin normalleşmesini de memnuniyetle karşıladığını belirtti.

 

Lavrov konuşmasında ayrıca , ABD Başkanı Donald Trump'ın “Suriye'de güvenli bölgeler oluşturacağım” açıklamasına ilişkin, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası organizasyonların koordinasyonunda bu tarz bölgeler oluşturulmasının değerlendirilebileceğini söyledi.

 

Bakan, ABD başkanı Donald Trump’ın Suriye’de kurmak istediği güvenli bölge hakkında daha açık konuşması gerektiğini vurgulayarak, Libya’da benzer bir girişimin felaket getirmiş olduğu hatırlattı ve “Suriye'de Libya hatası tekrarlanmasın” şeklinde uyarıda bulundu.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan haberde, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen Rus-Arap İşbirliği Forumunda konuşan Lavrov, Suriye'deki ateşkes sürecini takip için oluşturulan üçlü mekanizmanın çalışmaya başladığını ve Suriye rejiminin genel olarak ateşkese bağlı olduğu belirtildi.

 

Lavrov, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Suriye görüşmelerinde alınan karar gereği Türkiye, Rusya ve İran tarafından kurulan üçlü mekanizmanın devreye gireceği tarihle ilgili bilgi vermedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli