İki polis karakoluna eş zamanlı saldırı: 20 ölü

Haber Merkezi - Taliban mensuplarının, Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Belh ve Kunduz kentlerindeki polis karakollarına düzenlediği eş zamanlı saldırılarda, 20 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Belh Emniyet Müdürü Muhammed Acmal Faiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taliban mensuplarının Belh'in Alem Hil bölgesindeki polis karakoluna düzenlediği saldırıda 6 asker ve 2 polisin öldüğünü bildirdi.

Kunduz emniyet yetkilileri de Taliban üyelerinin Daşti Arçi ilçesindeki polis karakoluna saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Saldırıda 12 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini duyuran yetkililer, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığını kaydetti.

Taliban'dan yapılan açıklamada ise her iki saldırıda toplam 30 polisin öldürüldüğü iddia edildi.

Taliban “ateşkes” iddialarını yalanlamıştı

Öte yandan Taliban tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ABD ile müzakereler doğrultusunda Afganistan’da ateşkes uygulama niyetinde olmadıkları, yalnızca gerginliği azaltmaya çalıştıkları bildirildi.

Açıklamada, “Afganistan İslam Emirliği’nin ateşkes planı olmadığı” aktarıldı.

Taliban ve Washington arasındaki görüşmeler, Taliban’ın bu ay içerisinde askeri üslere gerçekleştirdiği saldırılar ve ABD kuvvetlerinin ülkeden çekilmesi talebi nedeniyle askıya alındı.

ABD Başkanı Donald Trump geçen eylül ayında, Taliban’ın Kabil’de bir ABD askeri de dahil 12 kişinin ölmesine neden olan saldırısı sonrasında görüşmeleri askıya almıştı.