Diyarbekirspor’dan Bursaspor maçındaki önlemlere ve seyircisiz oynanmasına tepki

30-04-2024
Maşallah Dekak
Etiketler Diyarbekirspor Diyarbakır Bursaspor
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta seyircisiz oynanan maçta Diyarbekirspor, Bursaspor'u 2-1 mağlup etti. Maçtan sonra Diyarbekirspor yönetimi, teknik heyet ve futbolcular maça seyirci alınmamasını eleştirdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 37'nci haftasında Diyarbekirspor evinde Bursaspor'la karşılaştı.

Diyarbakır Stadyum'unda oynanan müsabakaya “güvenlik gerekçesi ile” seyirci alınmadı.  

Diyarbekirspor'u 38'inci dakikada Bünyamin Yürür ve 79'uncu dakikada Arda Okan Kurtulan'ın golleri ile maçı 2-1 kazandı.

Bursaspor’un tek golü ise 60'ıncı dakikada Kerem Dede’den geldi.

Bursapor kafilesi dün maç için Diyarbakır’a zırhlı araçların koruması altında geldi.

Başkan Genç: Şehrin büyükleri bize sahip çıkmadı

Maç sonunda Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Serkan Genç, Rûdaw’a açıklamalarda bulundu.

Galip geldikleri için çok mutlu olduklarını belirten Başkan Genç, “Bu galibiyeti Diyarbakır halkına armağan ediyoruz. Güzel bir maçtı. Tabii tasvip etmediğimiz olaylar vardı. Şehrin büyükleri bize sahip çıkmadı, bu kadar güvenliğin, Diyarbakır'ın ismini bu kadar kötü çıkarmanın bir anlamı yok. Diyarbakır medeniyetlere evsahipliği yapmış bir şehir. Biz Diyarbakır'ı çok seviyoruz ve Batı'da, diğer illerde her tarafta kötü lanse edilmesini istemiyoruz” dedi.

Seyircisiz oynanan maçta bile stadyum etrafında bu kadar sıkı güvenlik önlemi alınmasına değinen Serkan Genç, “Biz de bu güvenliği görünce çok üzüldük. Kendimizi ikinci sınıf vatandaş olarak gördük. Biz gereken cevabı sahada centilmence gollerimizi atarak verdik. Biz gerçekten de Diyarbakır'ı çok seviyoruz ve bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Genç “Futbolcularımız gerçekten çok iyi oynadı, onları da yürekten kutluyorum. Gereken cevabı sahada verdiler. Aslında 10-12 gol atabilirlerdi ama şanss 2-1 bitti. 21 Diyarbakır plakasına armağan ettik” dedi.

Bursaspor ekibine maçtan önce ve sonrasında da misafirperver yaklaştıklarını anlatan Genç, “Biz gereken insanlığı, arkadaşlığı gösterdik, onlar da misafirperverliğinin nasıl olduğunu öğrendiler. Boynu bükük şehrimizden ayrıldılar. Biz gereken misafirperverliği gösterdik. Kim olursa olsun insanları çiçekle karşılarız öyle kötü görmelerini de istemeyiz. Gereken dersi sahada verdik, bunları da gördüler ve centilmence birbirlerine sarıldılar. Edirne, Trabzon neyse Diyarbakır da öyle. Bütün illerimizde kardeşlik bağımızı her zaman güçlü tutarak ayırım yapmadan her zaman Diyarbakır'ın ismini ön planda tutacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Serkan Genç, son olarak “Amedspor'un da şampiyonluğunu yürekten kutluyorum, başarılarının daim olmasını istiyorum” dedi.

İlk maçta Diyarbekirsporlu oyuncular linç edilmişti

İki takım arasında 20 Aralık 2023’te Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı'nda oynanan maçta Diyarbekirspor 2-0 öndeyken karşılaşmanın 89. dakikasında Bursaporlu oyuncu ve taraftarlar konuk ekibe saldırmıştı. Maç sonunda hakem 6 kırmızı kart çıkardı.

Diyarbekirspor yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) "gerekenin yapılması" çağrısında bulunmuştu.

Yönetim dört futbolcusunun linç girişimi nedeniyle ciddi yaralanma yaşadıklarını ve ağır travma geçirdiklerini açıkladı.

Teknik Direktör Gökçeoğlu: İnsanları germenin bir anlamı yok

Rûdaw’a konuşan Diyarbekirspor Teknik Direktörü Özcan Gökçeoğlu, “Futbol taraftarıyla güzel bir oyun. Bizler Mezopotamya’da doğmuş büyümüş insanlarız. Medeniyeti biliriz. İnsanları germenin bir anlamı yok. Futbol seyirci ile güzeldir. Keşke seyircimizin karşısında oynasaydık. Onların da mutlu olmasını isterdik. Ama maalesef güvenlik tedbirleri nedeniyle seyircisiz oynadık, bunun için üzgünüz. Ama kazandığımız için de mutluyuz” ifdelerini kullandı.  

Futbolcular Bünyamin Yürür ile Seymen Yağmur da Kürtçe, “Bu galibiyet taraftarımıza gelsin" dedi.

Bu maçta da gol atan Bünyamin Yürür, “Bayağı oldu bu maçı bekliyorduk. Gol attığım için çok mutluyum. İlk maçta da gol atmıştım. İnşallah her Bursa maçında atarım ama onlar artık küme düştü. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

İlk maçta linç edilen futbolculardan biri olan Seymen Yağmur da, “Öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Biz bayağıdır bu maçı bekliyorduk ama kavga etmek için değil. Orada bize çok yanlış yaptılar. 30 kişi beraber bana ve Bünyamin’e saldırdılar. Ama şimdi biz bu maçı aldığımız için mutluyuz. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Çekya ile Türkiye takımları Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu’nda dün gece karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı kazanan Türkiye Milli takım oyuncuları ve Teknik Direktörü Vincenzo Montella,sevinç yaşadı. / AA

EURO 2024 - Türkiye D Grubu'nun lideri Avusturya ile eşleşti

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada grup maçları sona erdi. Karşılaşmalar sonunda dörderli 6 grupta mücadele eden 24 takımdan 16'sı yoluna devam etme hakkı elde etti.