Amedspor galibiyetle başladı: Taraftar bu sezon umutlu

28-08-2023
Maşallah Dekak
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Amedspor TFF 2. Lig Beyaz Grup Taraftar Amigo Mazhar Tekçi
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Amedspor Denizlispor'u 2-0 yenerek lige galibiyetle başladı. Bu galibiyet Amedspor taraftarlarını mutlu etti.

Diyarbakır temsilcisi Amedspor, ligin ilk maçında kendi sahasında dün akşam konul ettiği Denizlispor’u 76. dakikada Gökhan Alsan ve 87. dakika da Mehmet Özdıraz'ın golleri ile 2-0 yendi.

Galibiyetin ardından Amedspor taraftarları, Diyarbakır Stadyumu’nun önünde uzun süre halay çekerek kutlama yaptı.

Diyarbakırlılar bu yıl, Amedspor’un şampiyon olmasını ve şehri başarıyla temsil etmesini istiyor.

Birbirinden şık ve dikkat çeken kıyafetleriyle stada gelenleri coşturan Amedspor’un amigosu Mazhar Tekçi, galibiyet kulatlamsına evinde de halay çekerek devam etti.

Amigo Mazhar Tekçi "Allah'a inan 90 dakika boyunca sahadaymışım gibi hissettim. Kalbim küt küt atıyordu. Futbolcularla koşuyor gibiydim. O kadar güzel bir oyun sergilediler ki, kendilerini tebrik ediyorum. Bizi sevindirdiler, Allah da onları mutlu etsin. Onlar sahada oynuyordu ben de tribünlerde halay çekiyordum” dedi.

Taraftarlar bu yıl şampiyonluk bekliyor

Sezona iyi bir başlangıç yapan Amedspor’da taraftarlar da bu yıl umutlu. Rûdaw’ın mikrofon uzattığı taraftarlar takımlarından bu yıl şampiyonluk beklediklerini söyledi.

Cengiz Bayram, “Mücadele olursa başarı da olur” derken Mehmet Kılıç da “Bugün Mardin’de, Batman’da ve daha bir çok yerde Amedspor taraftarları var. Hepsi de Kürt, İnşallah Amedspor bu yıl başaracak” diyerek takımdan beklentilerini dile getirdi.

Taraftarlardan Tekin Bayram, Amedspor’un başarısını istediklerini ve takıma gönül verdiklerini belirtti.

Çiya Varan, “Amedspor alt ligde kalırsa şehrimiz de geride kalır, ama üst lige çıkarsa Diyarbakır da daha fazla tanınır” dedi.  

Taraftarlardan Mehmet Emin Botan da, “Şampiyon olmayı başarırsa mutlu oluruz. Amedspor hem Kürtler hem de şehrimiz için bir semboldür. Neden bizim diğerlerinden ne eksiğimiz var?” diye konuştu.

Bu yıl kadrosunda büyük oranda yenilenmeye giden Amedspor’da geçen sezondan sadece iki futbolcu bulunuyor. Sezona 20 transferle başlayan takım, önceki yıllarda olduğu gibi lige iyi başladı. Ancak taraftar sezon sonunda şampiyonluk bekliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Çekya ile Türkiye takımları Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu’nda dün gece karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı kazanan Türkiye Milli takım oyuncuları ve Teknik Direktörü Vincenzo Montella,sevinç yaşadı. / AA

EURO 2024 - Türkiye D Grubu'nun lideri Avusturya ile eşleşti

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada grup maçları sona erdi. Karşılaşmalar sonunda dörderli 6 grupta mücadele eden 24 takımdan 16'sı yoluna devam etme hakkı elde etti.