Deniz Naki PFDK'ye sevk edildi

28-01-2018
Rûdaw
Etiketler Deniz Naki PFDK
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Futbol Federasyonu, Rojava’daki Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) “destek çağrısı yaptığı” gerekçesiyle Amedsporlu futbolcu Deniz Naki'yi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

 

Türkiye Futbol Federasyonu bugün yaptığı açıklamada, YPG’ye “destek çağrısı yaptığı” gerekçesiyle Deniz Naki'yi PFDK’ye sevk etti.

 

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübü futbolcusu Deniz Naki'nin çeşitli internet sitelerinde yayınlanan açıklamaları suretiyle ‘ayrımcılık ve ideolojik propagandası’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 42. maddesi uyarınca 28.01.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

 

Amedsporlu futbolcu Deniz Naki, 8 Ocak’ta devre arası tatilinde gittiği Almanya'da silahlı saldırıya uğramıştı.

 

Olayın ardından Deniz Naki, Türkiye'ye dönmeme kararı aldığını açıkladı. Deniz Naki'nin Almanya'da uğradığı saldırıya yönelik soruşturma ise devam ediyor.

 

Deniz Naki kimdir?

 

1989 yılında Almanya Düren’de dünyaya gelen ve aslen Dersim'li olan DenizNaki, futbol hayatına doğduğu yerin takımı FC Düren altyapısında başlamıştır.

 

Daha sonra Bayer Leverkusen altyapısına geçmiş, ardından 2. Lig ekiplerinden Rot Weiss Ahlen takımına kiralık olarak gitti.

 

Sonrasında sırasıyla FC St. Pauli, SC Paderborn, Gençlerbirliği gibi kulüplerde oynadı ve son olarak TFF 2. Lig ekiplerinden Amedspor'a gitti. Naki, şu an kariyerine Amedspor'da devam etmektedir.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli