Mesrur Barzani koalisyon güçleri komutanları ile görüştü

Erbil (Rûdaw) – IŞİD’e karşı uluslararası koalisyon komutanları ile bir araya gelen Başbakan Mesrur Barzani, Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki reformlar ve Peşmergenin birleştirilmesi sürecine değindi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesur Barzani başkent Erbil’de IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon Irak ve Suriye Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Andrew Garner ile bir araya geldi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak ve bölgedeki son gelişmeler, IŞİD tehdidiyle mücadele ve Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin egemenlik, güvenlik ve istikrarının korunmasının önemi ele alındı. 

Koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye'deki misyon ve faaliyetlerini anlatan General Garner, Kürdistan Bölgesi'ni desteklemeye devam edecekleri taahhüdünü yineledi.

Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki reform süreci ve ilerlemeler ile Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi konularına değinen Başbakan Barzani de, sürecin başarısının Kürdistan Bölgesi hükümetinin programının önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Görüşmede ayrıca Kürdistan Bölgesi ile Irak arasındaki sorunların anayasa temelinde çözülmesi ve Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu arasında güvenlik ve askeri koordinasyonun geliştirilmesi konuları da ele alındı.