Arda Güler'in üst üste sakatlanmasının nedenini İspanyol doktor açıkladı

27-09-2023
Etiketler Arda Güler Fenerbahçe Real Madrid
A+ A-

Haber Merkezi – Fenerbahçe’den Real Madrid’e trasfer olan Arda Güler'in daha iyileşmeden yeniden yeniden sakatlık yaşaması İspanya basınında gündem oldu. 

Sezan başında sakatlık geçiren ve ameliyat olan Arda Güler, uzun bir aradan sonra Real Madrid idmanlarına geri döndü ancak basında çıkan haberlerde oyuncunun sakatlığının yeniden nüksettiği ve 3 hafta ila 1 ay arası sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

Öte yandan İspanyol spor doktoru Dr. Gozalez, Arda Güler’in sakatlığını Relevo’ya değerlendirdi.

Atletico Madrid kulübünün eski sağlık hizmetleri başkanı Dr. Gonzalez, “Ona nasıl düzgün davranacaklarını bilmiyorlardı, bu yüzden tekrar sakatlandı. Söylediklerimi yapmadılar" dedi.

Diz ameliyatı geçiren futbolcu için sabırlı olunması gerektiğini vurgulayan Gonzalez, “Bir Ansu Fati vakası daha olsun istemiyoruz" uyarısında bulundu.

Dr. Gonzalez, Arda Güler’in sakatlığı ile ilgili iki sebep sıraladı. Birincisi Arda’ın erken oynamak istemesi ve beklenti yaratması nedeniyle hissettiği baskı. İkincisi ise Arda Güler’in vücudunun henüz tam olarak gelişmemiş olması.

"Alaba ve Rüdiger gibi futbolcularla antrenman yaparken karşılaşacağınız müdahalelerde Arda gibi bir vücuda sahipseniz çok acı çekersiniz” diyen Dr. Gonzalez, “Kas kütlesi kazanması gerekiyor. Sabır çok önemli. Bir de sezon öncesi dönem var. Oyuncuların 2 haftadan uzun bir süre maruz kaldıkları seyahatler, antrenmanlar, fiziksel hazırlıklar sporcu sağlığı için hiç de ideal değil" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli