Mbappe bir yıllık maaşıyla Beyaz Saray ve ABD Başkanı’nın uçağını satın alabilir

27-07-2023
Etiketler Kylian Mbappe Al-Hilal Suudi Arabistan Paris Saint-Germain
A+ A-

Haber Merkezi - Kylian Mbappe, Suudi Arabistan’ın Al-Hilal takımının teklifini reddetti. Fransız yıldız sözleşmeyi kabul etse bir yıllık maaşıyla Beyaz Saray dahil bir çok şeyi satın alabilirdi.

Suudi Arabistan’dan Al-Hilal takımı, 1 yıl için PSG'ye 300 milyon dolar bir bonservis bedeli ve Kylian Mbappe'ye ise 776 milyon dolarlık bir maaş önerisinde bulunmuştu.

Yani ayda 64.6 milyon dolar, haftada 14.7 milyon dolar, günde 2.1 milyon dolar, saatte 88.55 bin dolar ve saniyede 24 dolar.

L'equippe'in haberine göre, Paris ekibi bu teklife yeşil ışık yakarak transfere izin verdi ancak Mbappe şehre kendisiyle görüşmeye gelen Al-Hilal yetkilileriyle görüşmeyi reddetti.

Öte yandan sözleşmesinde son senesine giren oyuncu Fransız deviyle yeni sözleşme imzalamaya yanaşmadı. Tüm bunların ardından PSG'nin artık Fransız yıldızın Real Madrid ile anlaştığına emin olduğu kaydedildi.

Peki ya bu anlaşmayı kabul ederse ne olurdu?

Sports Brief, 24 yaşındaki yıldızın anlaşmayı kabul etmesi halinde alacağı bir yıllık maaşla satın alabileceği birkaç şeyi yazdı.

Habere göre bu maaş, dünyanın en çok kazanan sporcusu olan Cristiano Ronaldo'nun şu anda kazandığı miktarın üç katından fazla.

Beyaz Saray ve ABD Başkanı’nın ucağı

Site, Mbappe’nin dilerse Beyaz Saray'a gidip Joe Biden'ı burayı “almaya zorlayabilir” diye yazdı. Architectural Digest’e göre, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın resmi konutunun tahmini değeri 400 milyon dolar.

Mbappe, ABD başkanının 660 milyon dolar değerindeki özel uçağını bile satın alabilir.

Hatta Mbappe bir uçak filosu satın alabilir ve kendi havayolu şirketini kurabilir. Pilot Insitute’e göre, ticari bir uçağın maliyeti 80 milyon dolar ile 200 milyon dolar arasında değişiyor.

Britanya kraliyet ailesinin kalesini alabilir

Mbappe Beyaz Saray'dan hoşlanmıyorsa, İngiliz Kraliçesi'nin tatil için kullandığı Balmoral Kalesi’ni satın alabilir.

CBS News’e göre, Balmoral Kalesi'nin değeri 140 milyon dolar.

Uzayda tatil

Mbappe anlaşmayı kabul etse ve Miami sahilleri, Afrika safarisini veya Bali’nin heyecan verici turistik yerlerini beğenmez ise ailesini uzayda tatile götürebilir.

Quartz'ın bildirdiği gibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na bir uçuş sekiz gün boyunca koltuk başına 55 milyon dolara mal oluyor. Buna göre Mbappe, babasını, annesini, erkek kardeşini ve evlatlık kardeşini uzaya tatile götürebilir.

Top 6 dışında herhangi bir Premier Lig kulübünü

Mbappe dilerse her biri 3 milyar dolardan fazla değere sahip olan ve Top 6 diye adlandırılan Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea ve Tottenham hariç, herhangi bir Premier Lig kulübünü satın alabilir.

Fransız forvet, yedinci sıradan en alta kadar herhangi bir Premier Lig kulübünü mevcut piyasa değerinden satın alabilir; Bunlar içerisinde en pahalısı West Ham United’ın değeri 665 milyon dolara, en düşük olanı ise 145 milyon dolarla Bournemouth.

Tüm Suudi lig kulüplerini satın alabilir

Transfer Market'e göre, Suudi Arabistan dışından transfer edilen 125 oyuncu ve 18 takımla birlikte Suudi Ligi şu anda yaklaşık 614 milyon dolar değerinde. Böylece Mbappe, yıllık maaşı olan 776 milyon dolar ile sadece bir yıl sonra ligdeki tüm kulüpleri satın alabilir.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli