Şampiyonluğa doymayan Kürt boksör, Gürcistan şampiyonu oldu

27-03-2023
Etiketler Boksör Davidê Rêzo Gürcistan
A+ A-

Tiflis (Rûdaw) – Kürdistan bayrağı ile ringe çıkan 18 yaşındaki Kürt boksör Davidê Rêzo, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Uluslararası Mix Fight Turnuvası’nda şampiyon oldu.

9 kez Gürcistan şampiyonu olmanın yanı sıra Avrupa şampiyonluğu ve dünya şampiyonluğu da bulunan Davidê Rêzo, bu kez de Mix Fight şampiyonu oldu.

Kürdistan ve Gürcistan bayraklarıyla ringe çıkan Gürcistan doğumlu Rêzo’yu destekleyenler arasında aile üyeleri ve Kürt Diasporası temsilcileri de var.

Rêzo’yu desteklemeye gelen Kazakistanlı Kürt iş insanı Barzani Nebiyev, “Kazakistan’dan bu turnuva için geldim. Bu turnuvaya 20’yi aşkın ülkeden sporcu katıldı. Davidê Rêzo’nun Kürdistan bayrağını dalgalandırması bizi onurlandırdı” ifadelerini kullandı.

55 kilogram kategorisinde yarışan Rêzo, şampiyonluk için mücadele ettiği başarılı rakibini 3’üncü rauntta nakavt ederek Gürcistan şampiyonluğuna uzandı.

Hakemin resmi kararını vermesinden önce Kürdistan bayrağını sırtına alan Rêzo, “Başarılarımla halkımı yüceltiyorum” dedi.

Gürcistan şampiyonluğuna 9 kez ulaşan Rêzo; gençler kategorisinde 2018’de Avrupa şampiyonu, 2019’da da dünya şampiyonu oldu.  

Rêzo’nun babası Rêzoyê Fêro, Rûdaw’a yaptığı açıklamalarda, “Bir sporcunun Gürcistan’da Kürdistan bayrağı ile çıkması benim açımdan çok önemli bir şey. Kürt müziği, Kürt şarkıları ve Kürdistan bayrağıyla ringe çıkmak da Gürcistan’daki halkımız için çok önemli. Kürtlerin buraya gelip bir Kürt’ü desteklemesi büyük bir şey” diye konuştu.

Uluslararası Mix Fight Turnuvası, 3’üncü kez Gürcistan’da düzenlendi. Bu turnuvaya, Ermenistan ve Azerbaycanlı sporcular da katıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli