Brezilya, Dünya Kupası ve Copa America'dan elenme tehlikesiyle karşı karşıya

26-12-2023
Etiketler FIFA Brezilya CONMEBOL
A+ A-

Haber Merkezi – FIFA Brezilya'yı, mahkemelerin futbol kurumlarına müdahalesi nedeniyle milli takımlarını ve kulüplerini uluslararası müsabakalardan men edebileceği konusunda uyardı.

Brezilya'da Futbol Federasyonu (CBF) Başkan Ednaldo Rodrigues, 7 Aralık tarihinde Rio de Janeiro Adaleti tarafından görevden alınarak yerine kayyum atamıştı.

Mahkeme, CBF ile Rio Kamu Bakanlığı arasında Mart 2022'de imzalanan ve Rodriguez'in geçici başkanlığa geçmesine olanak sağlayan anlaşmaya dair kararını açıklamış ve CBF'nin 30 gün içinde yeni bir seçim yapması gerektiğine karar vermişti.

Güney Amerika Futbol Federasyonu'ndan (CONMEBOL) bir kaynak, Uluslararası Futbol Federasyonu’nun (FIFA) CBF’ye bir mektup yazdığını, ve futbol otoritelerine dışarıdan müdahaleyi kabul etmeyeceklerini bildirdi.

FIFA, Ednaldo Rodriguez'in görevden alınması halinde Brezilya milli futbol takımı ve kulüplerinin uluslararası müsabakalara katılma hakkını askıya almakta tereddüt etmeyeceklerini belirtti.

Rodriguez'in görevden alınması, yıldız futbolcu Neymar'ın sakatlanması ve 2026 Dünya Kupası elemelerinde üst üste üç yenilgi alan Brezilya milli takımı zor bir dönemden geçiriyor.

FIFA ve CONMEBOL, krize çözüm bulmaya çalışmak üzere 8 Ocak 2024'te Rio de Janeiro'ya bir heyet gönderme kararı aldı.

Brezilya medyasına göre, FIFA üyesi Kenny Jean-Marie imzası ile CBF’ye gönderilen 24 Aralık tarihli mektupta'ta 8 Ocak'tan önce federasyon başkanlığı için herhangi bir karar alınmaması uyarısında bulunuldu.

Brezilya, gelecek yıl ABD'de 20 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan bu Copa Amerika’ya forvet Neymar’dan yoksun çıkacak.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli