2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası sona erdi

26-05-2023
Maşallah Dekak
Etiketler 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası Şırnak
A+ A-

Şırnak (Rûdaw) - Şırnak'ta düzenlenen ve 7 ülkeden 66 sporcunun katıldığı, 5 gün süren "2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası" sona erdi.

Valilik, belediye ve Şırnak Üniversitesinin (ŞÜ) katkılarıyla üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen organizasyonda tek erkek ve kızlarda final karşılaşmaları yapıldı.

Tek erkeklerde birinciliği Çağan Çetin, tek kızlarda ise Ayşe Bal elde etti. Çift erkeklerde Kerem Genç-Yağız Yıldız, kızlarda ise Ayşe Bal-Ela Düzovalılar birinci oldu.

Rûdaw’a konuşan finalde birinciliği elde eden Ayşe Bal “Dabıl şampiyon oldum. Çok güzel bir organizasyondu. Oyuncular da çok iyiydi. Hem yurt dışından hem yurt içinden gelenler vardı. Çok iyi bir deneyim oldu” dedi.

Önümüzdeki yıl spor karşılaşmalarının yanı sıra konserler de düzenleyeceklerini belirten Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka “Allah’ın izniyle yazın müzikle devam edeceğiz. Gelcek yıl daha güzel ve coşkulu geçecek. Allah ülkemizi ve devletimizi korusun” dedi.

Farklı ülkelerden turnuvaya katılan sporcular organizasyondan memnun kaldıklarını belirtiyorlar.

Turnuvaya İngiltere’den katılan İsabel isimli sporcu “Londra’dan yarışmaya katılıyorum. Çok iyi bir organizasyondu. Çok sevdim. Görevliler her şeyimizle ilgilendiler. Her ayrıntı düşünülmüş. Ambulanslar da hazırdı. Burayı çok sevdim” dedi.

Şırnaklılar Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvasının kentin çehresini güzelleştirdiğine inanıyorlar.

Şırnak’ta yaşayan Zehra Batak turnuvanın çok iyi geçtiğini belirterek turnuvanın her yıl düzenlemesini istediklerini söyledi.  

Selma Orak , gençlerin spor karşılaşmalarını sevdiğini belirterek “Eskiden Şırnak’ta böyle şeyler yoktu. Bu tür etkinlikler son zamanlarda düzenlenir oldu” dedi.

Şırnak için bu tür etkinliklerin çok olumlu olduğunu dile getiren Nurullah Teşer “Gençlerimiz ve çocuklarımız için çok iyi oldu. Buraya daha çok inanın gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvasına Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, BAE, ve Hindistan’dan sporcular katıldı. Önümüzdeki yıl katılımın arttırılması planlanıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Çekya ile Türkiye takımları Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu’nda dün gece karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı kazanan Türkiye Milli takım oyuncuları ve Teknik Direktörü Vincenzo Montella,sevinç yaşadı. / AA

EURO 2024 - Türkiye D Grubu'nun lideri Avusturya ile eşleşti

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada grup maçları sona erdi. Karşılaşmalar sonunda dörderli 6 grupta mücadele eden 24 takımdan 16'sı yoluna devam etme hakkı elde etti.