İspanya’da Valencia, Almanya’da Münih kupaya uzandı

26-05-2019
Rûdaw
Etiketler Valencia Barcelona Bayern Münih
A+ A-

Haber Merkezi - İspanya futbol Kral Kupası'nı, finalde Barcelona'yı 2-1 yenen Valencia kazandı. Almanya’da ise Bayern Münih, Almanya Kupası finalinde RB Leipzig'i mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

 

Lig şampiyonu Barcelona ile sezonu 4’üncü sırada tamamlayan Valencia'yı karşı karşıya getiren final maçında Valencia'nın galibiyet golleri ilk yarıda geldi.

 

Valencia 22. dakikada Kevin Gameiro ile 1-0 öne geçerken, 33. dakikada Rodrigo farkı ikiye çıkaran golü attı ve ilk yarıyı Barcelona 2-0 geride kapattı.

 

İkinci yarıda Barcelona aradığı golü 73. dakikada yıldız futbolcusu Lionel Messi ile buldu.

 

İlerleyen dakikalarda Katalan takımın ataklarını önlemeyi başaran Valencia, karşılaşmayı 2-1 kazanarak kupanın sahibi oldu.

 

Valencia kupayı, karşılaşmayı Benito Villamarin Stadı'nda izleyen İspanya Kralı 6. Felipe'nin elinden aldı.

 

Kral Kupası'nın son şampiyonu olan ve 30 kez ile bu kupayı en çok kazanan takım olan Barcelona, son 4 yıldır bu kupayı kazanma başarısı göstermişti. Barcelona kupayı kazanması halinde 5’in kez art arda Kral Kupası'nı kazanan İspanya'daki ilk takım olarak bir rekor kıracaktı.

 

Kral Kupası'nı 11 yıl aradan sonra kazanan Valencia ise tarihinde 8’inci kez bu kupayı kaldırdı.

 

Bayern Münih sezonu iki kupayla tamamladı

 

Almanya Bundesliga şampiyonu Bayern Münih, Almanya Kupası finalinde RB Leipzig'i 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

 

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan final müsabakasında Bayern Münih 29'uncu dakikada Robert Lewandowski'nin golüyle 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla geçilirken 78'inci dakikada Kingsley Coman farkı 2'ye çıkardı.

 

Karşılaşmanın skorunu 85'inci dakikada bir kez daha sahneye çıkan Robert Lewandowski tayin etti: 0-3. Münih ekibi, bu sonuçla Bundesliga şampiyonluğunun ardından Almanya Kupası'nı da müzesine götürdü.

 

Öte yandan Arjen Robben ve Franck Ribery, Leipzig karşısında son kez Bayern Münih formasını giydi. Arjen Robben 73'üncü dakikada Gnarby'nin yerine oyuna dahil olurken, Franck Ribery de 87'inci dakikada Kingsley Coman'ın yerine oyuna girdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli