Dünya Kupası'nda VAR skandalı! Arabistan-Arjantin maçı için yeni kanıtlar çıktı

Haber Merkezi - 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'in Suudi Arabistan karşısında Lautaro Martinez ile bulduğu ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde yarı otomatik ofsayt sisteminin hata yaptığı belirlendi.

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen Arjantin, 22 Kasım Salı günü Suudi Arabistan'a yenilerek büyük bir sürpriz yaşadı.

Karşılaşmanın 10. dakikasında Lionel Messi'nin penaltıdan attığı golle öne geçen Arjantin'in 3 golü de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Suudi Arabistan 48. dakikada Al Shehri ve 53. dakikada Al Dawsari'nin golleriyle mücadeleyi 2-1 kazandı.

Maçta Arjantin öndeyken Lautaro Martinez, Suudi Arabistan'ın kalecisi Mohammed Alowais'in üzerinden topu ağlarla buluşturdu ancak uzun bir incelemeden sonra gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.

Fakat yarı otomatik ofsayt sisteminin pozisyonda son adam konumunda bulunan Suudi Arabistan sol bekini yakalayamadığı ve ofsayt çizgisini yanlış futbolcu üzerinden çektiği görüldü.

Bir çok uluslararası spor sitesi, bu golde yaşanan skandalı manşetine taşıdı.

Flashscore ofsayf anı için bir dizi fotoğraf paylaşarak VAR’ın, Martinez'in görüntüsününe baktığını ancak Suudi Arabistanlı bek Yasser Alshahrani'ye bakmadığını gösterdi.