Porto, 4 farklı doğum tarihi olan oyuncu için FIFA'ya gidiyor

23-01-2022
Etiketler Chancel Mbemba Porto FIFA
A+ A-

Haber Merkezi - Portekiz ekibi Porto, Kongolu stoperi Mbemba’nın yaşından şüphelendiği için FIFA'ya gidiyor.

Porto'nun Kongolu stoper oyuncusu Chancel Mbemba, gündemi sarsmaya başladı. Dış basında çıkan Mbemba'nın 4 farklı yaşının olduğu iddiaları gündeme düştü.

international'in haberine göre, Kongolu oyuncunun kayıtlarda 4 farklı doğum tarihi olduğu ortaya çıktı. Porto, bu olayın ardından Mbemba ile olan sözleşmeyi uzatmama kararı aldığı iddia edildi.

Porto, konuyu FIFA'ya taşıyarak Mbemba'nın gerçek yaşını öğrenmek isterken oyuncuyu da FIFA'ya şikayet ettiği ortaya çıktı.

Mbemba'nın kayıtlı kaç doğum tarihi var?

CMDesporto ise Mbemba'nın 31,27, 33 ve 30 yaşlarında olduğuna dair kayıtları olduğunu iddia etti. Kongolu oyuncunun yaşı Porto'ya göre 8 Ağustos 1994 olarak gözüküyor. 27 yaşında olduğunu kayıtlara geçen Porto, Kongolu oyuncunun gerçek yaşını da öğrenmeye çalışıyor.

Oyuncunun farklı organizasyon ve kulüplerdeki kayıtları ise yaşının 27 ile 33 arasında olduğu görünüyor olabilir.

Mbemba’nın gerçek doğum tarihinin 1988 olduğu belirtiliyor. Ancak 2011 Afrika Kupası kayıtlarında 30 Kasım 1991 diye geçiyor. Anderlecht’e trasfer kayıtlarında 8 Ağustos 1994 diye geçiyor. Ancak kendisinin arkadaşlarına gerçek doğum tarihinin 1991 olduğunu söylediği iddia ediliyor.

Transfermarkt kayıtlarına göre Kongolu oyuncu 27 yaşında olarak gözüküyor.

Kongolu oyuncu daha önce Newcastle United forması giydi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli