Taraftar kalbinden bıçaklandı

Haber Merkezi – Türkiye’de, Galatasaray Liv Hospital'ın Kızılyıldız ile oynadığı basketbol maçı öncesinde çıkan olaylarda bir Sırp taraftar kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

 

Olay, Galatasaray Liv Hospital'ın Kızılyıldız ile oynadığı Turkish Airlines Euroleague basketbol maçı öncesinde, İstanbul’da bulunan Abdi İpekçi Spor Salonu 1 No’lu kapı önünde saat 19.30 sıralarında meydana geldi.

 

25 yaşındaki Marko İvkoviç, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada kalbine bıçak darbesi aldı. Ağır yaralanan İvkoviç, ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak, tüm müdahalelere rağmen saat 23.40'ta yaşamını yitirdi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan, Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken, kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır” denildi.

 

Sırbistan’ın İstanbul Başkonsolosu Zoran Markoviç, olay nedeniyle şoka uğradığını ifade etti. Maç öncesinde Türk yetkililere güvenlik konusunda uyarılarda bulunduklarını söyleyen Markoviç, Sırp taraftarların Türkiye’den bir an önce çıkarılması için çabaladıklarını belirtti.

 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri Marko İvkoviç'i kimin bıçakladığını araştırıyor.

 

Abdi İpekçi Spor Salonu önünde iki takım taraftarları arasında bilet anlaşmazlığı nedeniyle gerginlik yaşandı. (Ajanslar)