EURO 2024: Fransa ve Hollanda golsüz berabere kaldı

22-06-2024
Etiketler Hollanda Fransa EURO2024
A+ A-

Haber Merkezi - Almanya'nın ev sahibi olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (Euro 2024) D Grubu ikinci maçında Hollanda ile Fransa karşılaştı.

Leipzig Satadı'nda oynanan maçın 69. dakikasında Hollanda'nın bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Fransa'nın yıldızı Kylian Mbappe'nin yedek kulübesinden takip ettiği maçta iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşma golsüz sona erdi.

İkinci maçlar sonunda 4'er puanlı Hollanda ve Fransa ilk iki sırada yer aldı.

Turnuvadaki ilk golsüz maç

Hollanda ile Fransa arasındaki mücadele, EURO 2024'teki ilk golsüz maç oldu.

İlk maçlarda Avustruya'yı 1-0 yenen Fransa ve Polonya'yı 2-1 mağlup eden Hollanda, bu sonucun ardından 4'er puana yükseldi. Avusturya, 3 puanla bu iki takımın arkasında yer aldı. Polonya ise iki maç sonunda puan elde edemedi.

D Grubu mücadelesi, 25 Haziran'daki Hollanda-Avusturya ve Fransa-Polonya maçlarıyla tamamlanacak.

Fransa yine yenilmedi

Tarihinde EURO 1984 ve 2000'de olmak üzere iki kez Avrupa şampiyonluğu yaşayan Fransa, Hollanda ile oynadığı son 9 maçın 8'inde kaybetmedi.

Söz konusu maçlarda rakibine karşı üstünlük kuran Fransızlar, 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

EURO 1988 şampiyonu "Portakallar" ise son 9 maçtaki tek galibiyetini, 2018'de oynanan UEFA Uluslar Ligi müsabakasında 2-0'lık skorla aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Çekya ile Türkiye takımları Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu’nda dün gece karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı kazanan Türkiye Milli takım oyuncuları ve Teknik Direktörü Vincenzo Montella,sevinç yaşadı. / AA

EURO 2024 - Türkiye D Grubu'nun lideri Avusturya ile eşleşti

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada grup maçları sona erdi. Karşılaşmalar sonunda dörderli 6 grupta mücadele eden 24 takımdan 16'sı yoluna devam etme hakkı elde etti.