Olaylı Bursaspor maçı sonrası Diyarbekirspor Başkanı’ndan ilk açıklama!

20-12-2023
Abdulselam Akıncı
Etiketler Bursaspor Diyarbekirspor Olay Bursa Serkan Genç
A+ A-

Haber Merkezi Olaylı maça ilişkin Rûdaw’a açıklama yapan Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç, “Bizden kaynaklı bir şey yok” dedi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Bursaspor ile Diyarbekirspor arasında oynanan 18. hafta mücadelesinde Diyarbekirspor'lu futbolculara yönelik saldırı düzenlendi. 

Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı'nda Diyarbekirspor'un 25. dakikada Yasin Dülger ve 82. dakikada Bünyamin Yürür'ün attığı gollerle 2-0 önde olduğu karşılaşmanın 89. dakikasında olaylar çıktı.

Gerilimin iyice büyümesi sonrası taraftarlar, sahaya yabancı madde attı.

Kavgaya ilişkin kamuoyuna yansıyan görüntülerde Diyarbekirspor oyuncularının saldırıya uğradığı ve oyunculara küfür edildiği görüldü.

Hakem yaşanan olaylar nedeniyle saha içinde her iki takımdan toplam 6 futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

Öte yandan Diyarbekirspor oyuncularından bazıları soyunma odasına doğru yöneldi ve o esnada da oyunculara pek çok oyuncu ve Bursaspor taraftarınca yumruklu saldırı düzenlendi.

Maçta Bursaspor’dan Çağatay Yılmaz ile Bilal Güney, Diyarbekirspor’dan ise Bünyamin Yürür, Cem Çelik ve Serhat Çalışan kırmızı kart gördü.

Diyarbekirspor Başkanı’ndan maça ilişkin açıklama

Olaylı maça ilişkin Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç, Rûdaw’a açıklamalarda bulundu.

Futbolda olmaması gereken şeylerin yaşandığını söyleyen Genç, “Bizden kaynaklı bir şey yok” dedi.

Genç, “Bir futbolcuları İstiklal Marşı’nı okumadı” şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Günay’ın kendilerini iyi karşıladığını kaydeden Genç, “Ne olduysa 70’nci dakikadan sonra oldu. Dilerim son olur böyle olaylar” ifadelerini kullandı.

“Gol attıktan sonra Bursa tribünlerine doğru sevinç gösterisi yapan Diyarbekirspor oyuncusuna soyunma odasında bir müdahale oldu mu” sorusuna ise Genç, “Sözlü ya da fiziki öyle bir şey olmadı” yanıtını verdi.

“Futbolcularının gol sevincinin tahrik edici olduğu” iddialarını kabul etmeyen Genç “Futbolcu gol attığında sevinir, bu; bu olaylara gerekçe olamaz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli