Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon Cezayir

20-07-2019
Rûdaw
Etiketler 2019 Afrika Uluslar Kupası Senegal Cezayir
A+ A-

Haber Merkezi - Mısır'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2019 Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal'i 1-0 yenen Cezayir şampiyon oldu.

 

Bu yıl 32'ncisü düzenlenen Afrika Uluslar Kupası finalinde, Cezayir ile Senegal, Mısır’ın başkenti Kahire’deki Uluslararası Kahire Stadı'nda karşı karşıya geldi.

 

Karşılaşmanın 2’inci dakikasında Cezair adına Baghdad Bounedjah fileleri havalandırdı ve karşılaşma 1-0 Cezayir’in üstünlüğü ile tamamlandı. Bu skorla Cezair tarihinin ikinci şampiyonluğunu kazandı.

 

Daha önce kupada iki kez finale yükselen ve 1990'daki turnuvadan zaferle ayrılan Cezayir, 29 yıl aranın ardından kupayı müzesine götürmeyi başardı.

 

Bir kez finale kaldığı 2002'deki turnuvada Kamerun'a kaybeden Senegal ise Cezayir karşısında da kupa özlemine son veremedi.

 

Cezair bu kupa ile birlikte 4,5 milyon dolar para ödülünün de sahibi oldu.

 

Turnuvanın gol kralı Ighalo

 

Tunus'u 1-0 yenerek turnuvayı 3. sırada tamamlayan Nijerya'nın Çin ekibi Şanghay Shenhua'da forma giyen santrforu Odion Ighalo 5 golle turnuvanın gol kralı oldu.

 

Cezayir'de Riyad Mahrez ve Adam Ounas, Senegal'de Sadio Mane ile Demokratik Kongo'da Cedric Bakambu organizasyonu üçer golle tamamladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli