VİDEO - Estonyalı akrobat ip üzerinde Asya'dan Avrupa'ya geçti

16-09-2024
Foto:AA
Foto:AA
Etiketler Jaan Roose Estonya İstanbul Akrobasi
A+ A-

Haber Merkezi - Slackline alanında 3 kez dünya şampiyonu olan Red Bull'un Estonyalı atleti Jaan Roose, İstanbul'da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüdü.

Continental Pass etkinliğinde Jaan Roose, deniz seviyesinin 165 metre üzerinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün üst kısmında 1074 metrelik özel bir ip üstünde 47 dakikada Asya kıtasından Avrupa kıtasına geçmeyi başardı. Roose, böylece ip üzerinde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldu.

Slackline alanında 3 kez dünya şampiyonu olan Estonyalı Red Bull sporcusu Jaan Roose, ilklerden birini gerçekleştirdi.

Roose tarihe geçti

İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kurulan bir ip üzerinde Anadolu yakasından Avrupa yakasına yürüyen Roose, “İp üzerinde kıtalar arası geçiş yapan ilk kişi” olarak tarihe geçti.

Verilen bilgiye göre, Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün üzerine, 165 metre yükselikte, 1074 metrelik özel bir ip gerildi.

"Tarih yazdım, mutluyum"

Bir kilometreden daha uzun olan bu mesafeyi 47 dakikada yürüdü. Daha önce Asya'dan Avrupa'ya bu yükseklikte yürüyerek geçilmemişti. Jaan Roose bunu başaran ilk kişi oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleşen Continental Pass sonrası duygularını ifade eden Red Bull sporcusu Jaan Roose şöyle dedi:

“Boğaz, iki kıtayı birleştirmesinin yanı sıra binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme, ayrıca inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip. Bunu değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntılarıyla birleştirince, slacklining için eşsiz bir lokasyon oldu. Tarih yazdım, dolayısıyla çok mutluyum”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Cristiano Ronaldo ve Georgina Rodriguez

Ronaldo ve partneri Georgina Bağdat'a gidiyor, işte detaylar

Suudi Arabistan'ın Al-Nassr takımı, Cristiano Ronaldo liderliğinde Pazar günü ilk kez Irak'a geliyor. Takım, Asya Şampiyonlar Ligi maçında Pazartesi günü Al-Şurta ile karşılaşacak.