İstanbul'daki Liverpool-Chelsea Süper Kupa finaline saatler kaldı

14-08-2019
Rûdaw
Etiketler UEFA Süper Kupası İngiltere Liverpool Chelsea İstanbul
A+ A-

Haber Merkezi – 44’üncü UEFA Süper Kupası, İngiltere'nin Liverpool ve Chelsea takımları arasında bu akşam İstanbul'da yapılacak maçla sahibini bulacak.

 

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Premier Lig ekibi Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea, bu akşam saat 22.00’de İstanbul'da Beşiktaş Park'ta oynanacak Süper Kupa Finali'nde karşı karşıya gelecek.

 

Daha önce 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 2009 UEFA Kupası'na ev sahipliği yapan İstanbul UEFA'nın kulüpler düzeyindeki üçüncü kupasına da ev sahipliği yapmış olacak.

 

2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Final müsabakası da 30 Mayıs 2020 tarihinde İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

 

Liverpool ve Chelsea’nin muhtemel 11’leri

 

Liverpool'un bu akşamki karşılaşmaya şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:

 

Adrian, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Fabinho, Jordan Henderson, Naby Keita, Sadio Mane, Roberto Firmino, Muhammed Salah.

 

Chelsea'nin ise Kepa Arrizabalaga, Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen, Kurt Zouma, Emerson Palmieri, Jorginho, Mateo Kovacic, Christian Pulisic, Ross Barkley, Pedro, Olivier Giroud muhtemel 11'iyle çıkması bekleniyor.

 

İstanbul'daki mücadele Avrupa'nın yanı sıra Afrika, Asya, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Ortadoğu ve Okyanusya'nın tamamında yer alan 215 ülkede naklen ekranlara gelecek.

 

Karşılaşmayı kadın hakem yönetecek


UEFA Süper Kupa karşılaşmasını Fransız hakem Stephanie Frappart yönetecek. İlk kez UEFA'nın erkekler kategorisindeki üst düzey bir karşılaşmasında kadın hakem düdük çalacak.

 

Frappart'ın yardımcılıklarını vatandaşı Manuela Nicolosi ve İrlanda Cumhuriyeti'nden Michelle O'Neal yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır olacak.

 

Fransa'dan Clement Turpin'in VAR Hakemi olarak görev alacağı müsabakada, Video Yardımcı Hakem Asistanları (AVAR) ise yine aynı ülkeden François Letexier, Almanya'dan Mark Borsch ve İtalya'dan Massimiliano Irrati olacak.

 

En çok Milan ve Barcelona kazandı

 

UEFA Süper Kupa'yı en çok müzesine götüren ekipler İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları oldu.

 

Barcelona ve Milan, bu büyük organizasyonda 5'er kez mutlu sona ulaştı. Barcelona 4, Milan ise 2 kez Süper Kupa'da maçlarını kaybetti.

 

Milan, 1989'da Barcelona'yı, 1990'da Sampdoria'yı, 1994'de Arsenal'ı, 2003'te Porto'yu, 2007'de de Sevilla'yı geçerek kupaya uzandı. İtalyan ekibi, 1973'te Ajax, 1993'te de Parma'ya kupayı kaptırdı.

 

Barcelona ise 1992'de Werder Bremen, 1997'de Borussia Dortmund, 2009'da Shakhtar Donetsk, 2011'de Porto, 2015'te Sevilla karşısında galip gelerek kupayı kazandı. Katalan ekibi, 1979'da Nottingham Forest, 1982'de Aston Villa, 1989'da Milan, 2006'da da Sevilla karşısında mağlup olarak kupayı müzesine götüremedi.

 

UEFA Süper Kupa'yı kazanan tek Türk takımı ise Galatasaray oldu. 2000 yılında UEFA Kupası şampiyonu olan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'I yenerek kupayı müzesine götürdü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli