Amedspor’a yönelik sözleri tepki çeken Ardahanspor Başkan Yılmaz’dan yeni açıklama

14-02-2024
Serhat Ardahanspor Kulüp Başkanı Yusufalp Yılmaz / Foto: Anka
Serhat Ardahanspor Kulüp Başkanı Yusufalp Yılmaz / Foto: Anka
Etiketler Yusufalp Yılmaz Serhat Ardahanspor Doğubeyazıtspor Amedspor
A+ A-

Haber Merkezi - Bölgesel Amatör Lig’de Doğubeyazıtspor ile yapılan maçın ardından Amedspor ve Doğubeyazıt taraftarları hakkındaki sözleri tepki çeken Serhat Ardahanspor Kulüp Başkanı Yusufalp Yılmaz, yeni bir açıklama ile “Aynı şeyi tekrar ediyorum, sosyal medyada kabadayılık yapanlar, sahada saldıranlar, İstiklal Marşımızı okumayı reddeden, Türk Bayrağından rahatsız olan herkes teröristtir” dedi.

Bölgesel Amatör Ligi 10’uncu Grupta hafta sonu Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde oynan Serhat Ardahanspor, Doğubeyazıtspor karşılaşmasında istenmeyen olaylar yaşandı.

Serhat Ardahanspor Kulüp Başkanı Yusufalp Yılmaz, maçın ardından yaptığı açıklamada iki futbolcularının hastaneye kaldırıldığını ve maç öncesinde yaşanan gerginliklerin tribünlerde de devam ettiğini belirtti.

“Türkiye'den memnun olmayanlar çekip gidebilirler”

Maçtan önce bazı kişilerin “Amedspor'l el ele” sloganları attığını ve “Burası Kandil" diye bağırdığını öne süren Yılmaz, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye'de Kandil adında bir gölge yoktur. Amedspor, Diyarbakır kulübüdür ve hepsi Türkiye'de yaşadığı sürece Türk bayrağı altında şerefli bir şekilde yaşayacaklardır. Türkiye'den memnun olmayanlar çekip gidebilirler. Bursasporlu taraftarlara, Bursaspor halkına ve Bursasporlu taraftar grubuna teşekkür ediyorum. Amedspor için yaptıkları için minnettarım. Bundan sonra Ardahan'da en uygun olan yapılacaktır. Doğubeyazıt'ın yaptığı her şeye Ardahan'da misli ile cevap verilecektir. Sahaya gelen Doğubeyazıt taraftarlarına söylüyorum, ben Doğubeyazıt halkına terörist demiyorum, Doğubeyazıt taraftarları teröristtir. Biraz daha ileri gidiyorum, PKK'lıdır.”

“Türk bayrağından rahatsız olan herkes teröristtir”

Bu açıklamalara gelen tepkilerin ardından yeni bir açıklama yapan Yusufalp Yılmaz, olaylarla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuracaklarını ve gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Yılmaz, Serhat Ardahanspor sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Maç günü ve maçtan sonra yapmış olduğum açıklamalarda, Diyarbakır ve Doğubeyazıt halkına terörist dediğim ima edilmiş ve bunun üzerinden yapılan hadsizliğin üstünü örtbas etmek adına mağduriyet yaratılmaya çalışılmıştır. Yaptığım açıklamadaki kastım, bizlere tehditkâr paylaşımlar yapan Amedspor ve Doğubeyazıt FK taraftar sayfalarına, bizlere tehdit mesajları atan iki takım taraftarına, stada giriş anından şehri terk edene kadar bir avuç insana alçakça saldıranlara, patlayıcı, yanıcı ne varsa kullananlaradır.

Aynı şeyi tekrar ediyorum ve edeceğim, sosyal medyada kabadayılık yapanlar, sahada saldıranlar, İstiklal Marşımızı okumayı reddeden, Türk Bayrağından rahatsız olan herkes teröristtir. Ardahan Lazıyla, Çerkeziyle, Azerisi ve Kürdüyle yıllarca kardeşliğin dostluğun örnek şehri olmuştur. Olmayanda devam edecektir. Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yoktur, olamazda. Sonuç olarak yapılan alçaklığın üzerini bu tür olaylarla kapatmaya çalışıp, kendinizi mağdur gösterip bu olayın üzerini kapatamazsınız. Gereken tüm yasal süreci sürdüreceğim.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli