Elazığspor’a yönelik 'PKK dışarı' sloganı atıldı, maç sonunda olay çıktı!

13-11-2023
Etiketler Elazığspor PKK Kelkit Hürriyetspor Gümüşhane
A+ A-

Haber Merkezi – TFF 3. Lig’te oynanan Kelkit Hürriyetspor - Elazığspor maçında Elazığ takımına yönelik “PKK dışarı” sloganı atıldı. Tribünlere polis müdahale etti.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde oynanan Kelkit Hürriyetspor – 3GEN Holding Elazığspor maçında “PKK dışarı” sloganı atıldı.

Elazığ’dan giden taraftarların da izlediği maçın sonunda tribündeki Elazığ taraftarının stadyumdan tahliye edilmesi sırasında polis sert müdahale etti ve cop kullandı.

Elazığ’dan yerel yayın yapan kaynaklar, 1-1 biten maç esnasında sık sık slogan atıldığını kaydetti.

Elazığspor’dan açıklama: Orantısız güç kullanıldı

Konuya dair Elazığspor’un resmi hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün deplasmanda oynadığımız Kelkit Hürriyetspor maçı sonrası Emniyet güçleri tarafından taraftarlarımıza orantısız güç uygulanmıştır.

Maç sonu tribünlerden çıkmayı bekleyen taraftarlarımıza hiçbir sebep olmadan joplarla saldıran görevli emniyet güçlerinin fiili müdahale görüntülerini gerekli mercilere göndereceğimizi kamuoyuyla paylaşıyor, Kelkit Hürriyetspor yöneticilerinin, taraftarlarının ve emniyet mensuplarının çirkin ve saldırgan tutumlarını kınıyor, yaralanan taraftarlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, "Bugün Gümüşhane’de gerçekleştirilen Kelkit Hürriyetspor-3GEN Holding Elazığspor futbol müsabakası sırasında, Kelkit Hürriyetspor taraftarlarından bir grubun Elazığ’ımız ve değerlerimiz aleyhine attığı sloganlar, bizleri derinden üzmüştür. Bu tür saygısızca ve kabul edilemez eylemler, spora ve sporun birleştirici ruhuna aykırıdır. Bu olaylar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Elazığ’ımız ve hemşehrilerimiz, milletimize, vatanımıza ve bayrağımıza olan derin sevgi ve bağlılıklarıyla tanınmaktadır. Tanımayanlar için  hatırlatıyor ve bu tür davranışları şiddetle kınıyorum” açıklaması yaptı.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ise "Allah PKK’nın da PKK’lıların da belasını versin, Elazığspor taraftarına bu sloganın atılmasını da taraftarımıza karşı güvenlik güçlerinin bu kontrolsüz yaklaşımını da kınıyorum" dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da "Kelkit Hürriyetspor’lu bazı taraftarların, ‘Her şeyden önce vatan’ diyerek milli ve manevi değerlere bağlı olan Elazığ’ımız ile ilgili attığı sloganları kesinlikle kabul etmediğimi belirtiyor, bu yakıştırmaları ve taraftarlarımıza yapılan haksız müdahaleye kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, maç sonu yaşanan olaylara ilişkin " Bugün Gümüşhane’de oynanan Kelkit Hürriyetspor-3GEN Holding Elazığspor müsabakasında; Kelkit Hürriyetspor taraftarlarından oluşan bir grubun,  millet ve bayrak sevdalısı aziz şehrimiz Elazığ'ımız ile ilgili attığı sloganları kesinlikle kabul etmiyor, güvenlik görevlilerinin gösterdiği tutum ve davranışları şiddetle kınıyorum” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli