PSG Teknik Direktörü: Cumaları camiye giden pisliklerden oluşan bir takım

Haber Merkezi - Paris Saint-Germain (PSG) Teknik Direktörü Cristophe Galtier’in, “Takımın yarısı siyahi, yarısı Müslüman. Cumaları camiye giden pisliklerden oluşan bir takım” dediği öne sürüldü.

Julien Fournier, Nice'te birlikte çalıştığı ve şu anda PSG teknik direktörü olan Cristophe Galtier'i ırkçılık yapmakla suçladı.

Nice’in Eski Futbol Direktörü Julien Fournier, geçen sezonun bitiminde yönetimine gönderdiği bir e-postada, o zamanlar Nice'in teknik direktörü olan Cristophe Galtier'i ırkçı sözler söylemekle suçladı.

Nice'in eski futbol direktörü Fournier, RMC Sport'a verdiği röportajda , "Eğer Galtier ile tartıştığımız konuyu insanlara açıklarsam, Cristophe artık ne Fransa'da ne de Avrupa'da teknik direktörlük yapabilir" ifadelerini kullandı.

Cristophe Galtier tarafından geçen sezon Nice'in genel müdürü Dave Brailsford'a gönderilen e-postada "Takımdaki herkes siyahi oyuncular. Takımın yarısı da Müslüman. Sadece siyahların olduğu ve takımın yarısının cuma günleri camide olduğu pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar siyahi ve Müslüman aynı takımda olmaz. Bu takım bana göre değil” dediği öne sürüldü.

PSG soruşturma başlattı

PSG yönetimi ise Fransız teknik adam hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Paris Saint-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi, eğer suçlamaların ispatı gerçekleşirse Galtier'in görevine son vereceğini belirtti.

Taraftar grubu açıklama istedi

PSG taraftar grubu "Ultras Paris", sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada teknik direktör Galtier'e çok sert bir tepkide bulundu.

PSG taraftar grubunun paylaşımında, "Galtier'in suçlandığı konular eğer ispatlanırsa bu kişinin kulüpte kalması asla kabul edilemez. Kendimizi her zaman her türlü ırkçılığa karşı konumlandırdığımızı ve bu mücadelenin şehrimizin tarihi bir davası olduğunu hatırlatıyoruz" denildi.