Vanspor taraftarları TFF’nin kararına karşı takıma sahip çıktı

12-01-2021
Rûdaw
Etiketler Vanspor TFF Futbol
A+ A-

Haber Merkezi - Vanspor taraftarları, ligin 8’inci haftasında Kırşehirspor'la oynanan maçta yaşanan talimat hatası nedeniyle TFF tarafından takımın aleyhine verilen karara sosyal medya üzerinden “Vanspor yalnız değildir” diyerek tepki gösterdi.

Misli.Com 2. Lig'in 8. haftasında Kırşehirspor'a konuk olan Vanspor, sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

Bu karşılaşmanın ardından Vanspor Kulübü Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvurarak Kırşehirspor tarafından oyuncu değişikliğinde kural ihlali yapıldığını belirtmişti.

Statü gereği akan oyunda, en fazla 3 defa oyuncu değişikliği için durdurma hakkının Kırşehirspor tarafından ihlal edildiği belirtilmiş 3 puanın Vanspor'a iade edilmesi için başvuru yapılmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu yapılan ihlali hiçe sayarak başvuruyu reddetmişti.

Sosyal medyadan çağrı

Aradan bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen TFF’nin kararını değiştirmemesi üzerine sosyal medya üzerinden taraftarlara destek çağrısı yapıldı.

Vanspor sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Kırşehir Belediyespor ile oynadığımız müsabakada yaşanan talimat hatası nedeniyle TFF tarafından aleyhimize verilen karar ulusal basın ve spor kamuoyu tarafından kabul görmemiştir. Kulübümüz hakları tüm hukuki mercilerde savunulacaktır. Haydi büyük taraftar Twitter etkinliğimize destek zamanı” denildi.

Çağrının üzerinde çok sayıda kişi ve hesap #VansporYalnızDeğildir hashtagı ile paylaşımda bulundu.

Vanspor'un ilk yarıdaki performansı umut verdi

TFF 2. Lig'de mücadele eden Vanspor, 2020-2021 futbol sezonunun ilk devresini liderin 10 puan gerisinde 37 puanla ligin ikinci sırasında tamamlayarak devre arasına girdi.

Vanspor bu yıl umut veriyor

Vanspor bu sezon oynadığı 19 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 37 puan topladı.

Ligin ilk yarısını +12 averajla ilk yarıyı ikinci sırada tamamlayan Vanspor sahasında oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, 14 gol atıp 8 gol kalesinde gördü.

Deplasmanda ise çıktığı 9 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı-siyahlılar attığı 10 gole karşılık kalesinde 9 gol gördü. Temsilcimiz, evinde 18, deplasmanda ise 19 puan toplamayı başardı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli