Kardeşinden açıklama: Dani Alves intihar mı etti?

Haber Merkezi - Brezilya Milli Takımı ve Barcelona’nın eski sağ beki Dani Alves’in, cezaevinde intihar ettiği iddia edildi. Ancak kardeşi bu iddiaları yalanlayarak tepki gösterdi.

Portekiz basınından Paulo Albuquerque, sosyal medya üzerinden bir süredir cezaevinde bulunan dünyaca ünlü futbolcu Dani Alves’in intihar ettiğini öne sürdü.

Bu iddianın ardından sosyal medyada değişik paylaşımlar yapıldı.

Brezilyalı gazeteci Marcelo Blisher, "Dani Alves'in akrabaları ve avukatları ile temasa geçtim. İntiharıyla ilgili iddialar tamamen yalan" açıklamasını yaptı.

Ülke basınına konuşan Alves'in kardeşi de, "Annem ve babam yaşlı. Kardeşimin ölüm haberini yayanların ailesi yok ve diğer insanların duygularını umursamıyorlar. Daha da utanç verici olanı, tepkilerde bazı insanların gerçekten Dani'nin ölmesini istediğini gördüm” diyerek tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

Barselona kentindeki bir eğlence merkezinin tuvaletinde 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Alves, 20 Ocak 2023'te Meksika'dan Barselona'ya geldikten sonra gözaltına alınmış, ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Barselona İl Mahkemesi, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ve hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen Alves'i, 4 yıl 6 ay hapis, 5 yıl polis denetimi, 9 yıl mağdurdan uzak durma ve 150 bin euro para cezasına çarptırmıştı.

Suçlamayı reddeden Alves, "O gece Sutton gece kulübünün VIP alanının tuvaletinde olanlarla ilgili olarak vicdanım gerçekten rahat” demişti.

Kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda oynayan 40 yaşındaki eski futbolcuyla ilgili şoke eden bir haber sosyal medyada hızla yayıldı.