Messi ile Ronaldo Suudi Arabistan'da karşı karşıya geliyor

10-01-2023
Etiketler Lionel Messi Cristiano Ronaldo Suudi Arabistan Al Hilal Al Nassr FC
A+ A-

Haber Merkezi - Cristiano Ronaldo Avrupa'dan ayrıldı, ancak önümüzdeki hafta Suudi Arabistan'da Lionel Messi ile bir dostluk maçında karşılaşacak. Öte yandan Al Hilal'in Messi’yi takımına katmak için dudak açuklatan bir teklif yaptığı iddia ediliyor.

Paris Saint-Germian ile Ronaldo'nun Suudi kulübü Al Nassr ve rakipleri Al Hilal'den oluşan karma bir takımın 19 Ocak'ta Riyad'da bir dostluk maçına çıkacakları duyuruldu.

Katar'ın sahip olduğu PSG, Suudi Arabistan'a geçmeden önce 17 Ocak'ta Katar'ın Dünya Kupası şehri Doha'ya gidecek.

Messi, Arjantin'in Dünya Kupası altın madalyası kutlamaları için izin aldıktan sonra geçen hafta PSG'ye döndü.

Ronaldo kısa süre önce, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın eşbaşkanlığını yaptığı, devlete ait Suudi yatırım fonu PIF'in sahibi olduğu Al Nassr ile dev bir sözleşme imzalamıştı.

Kulüple olan sözleşmesi 2025 yazına kadar devam ediyor ve yaklaşık olarak 200 milyon dolar üzerinde bir değere sahip olduğu söyleniyor, bu durumda Ronaldo dünyanın en çok kazanan sporcusu unvanına kavuşmuş oluyor.

İspanyol Marca gazetesi de dahil olmak üzere basında çıkan haberlere göre, Suudi Arabistan, Yunanistan ve Mısır ile birlikte 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma niyetinde, onun için Cristiano Ronaldo'yu büyükelçi olarak kullanmak istiyor.

Al Hilal, Lionel Messi için çılgın bir rakam teklif etti

Öte yandan Suudi Arabistan temsilcilerinden Al Hilal, Lionel Messi için çılgın bir rakam teklif ettiği ileri sürüldü. Bu rakam geçtiğimiz günlerde Al Nassr'a rekor bir ücretle transfer olan Cristiano Ronaldo'nun maaşından daha fazla.

Paris Saint-Germain ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Lionel Messi için bomba bir bilgiye ulaşıldı. Ligde Al Nassr'ın ezeli rakibi olan Al Hilal, transfer listesine süperstar Lionel Messi'yi eklediği ileri sürüldü.

Kulüpten yapılan açıklamada Ronaldo'nun kazanacağı ücret belirtilmezken Fabrizio Romano'nun aktardığı bilgilere göre ticari anlaşmalar da dahil olmak üzere yılda yaklaşık 200 milyon Euro kazanacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli