Fenerbahçe Kongresi olaylı başladı: Aziz Yıldırım stadı terk etti

08-06-2024
Etiketler Fenerbahçe Kongre Aziz Yıldırım Ali Koç
A+ A-

Haber Merkezi – Fenerbahçe seçiminin ilk turunu kaybeden Aziz Yıldırım kongrenin gerçekleştiği stadı terk etti.

Fenerbahçe'de başkanlık için Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yarışacağı seçim süreci başladı.

Ali Koç'un önerdiği Vefa Küçük'ün Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısını yönetmesi kararlaştırıldı. Bu karara Aziz Yıldırım kürseye çıkarak tepki gösterdi ve kongreyi terk etti. İlk raundu Ali Koç kazanırken, Aziz Yıldırım'ın tepkisi gündeme damga vurdu.

İlk raund Ali Koç'un

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, genel kurul toplantısını yönetmesi için Vefa Küçük'ü önerdi. Diğer başkan adayı Aziz Yıldırım ve ekibi ise Şekip Mosturoğlu'nun ismini sundu. Yapılan oylamanın ardından Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nu Ali Koç'un önerdiği Vefa Küçük'ün yönetmesine karar verildi. Bunun ardından Ülker Stadyumu'nda Vefa Küçük tezahüratları yapıldı.

Aziz Yıldırım’dan tepki

Yıldırım, Vefa Küçük'ün seçilmesine kürsüye gelerek tepki gösterdi.

Yaşanan diyalog şu şekilde:

Aziz Yıldırım: "Bir dakika beni dinleyin"

Vefa Küçük: "Benden söz almadınız"

Aziz Yıldırım: "Ben söz alırım. Sen seçilmeden oraya oturdun."

Kongreyi terk etti

Daha sonra Vefa Küçük'te söz alan Yıldırım "1 dakika beni dinleyin Fenerbahçeliler. Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre olsun. Yapılan seçim gayrı demokratik bir seçim oldu. Ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim. İsteyen kalabilir, isteyen ayrılabilir" sözleriyle kongreyi terk etti.

Koç ve Yıldırım'ın listeleri

Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya ve Selma Rodopman yer aldı.

Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde ise Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim ve Tuna Akın bulundu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli