Rojavalı Kürt kaleci Beşiktaş’ı reddetti!

Erbil (Rûdaw) – İsviçre’nin Basel Kulübü’nde forma giyen Ahmed Osman (14), performansı ile Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi başardı. Genç kaleci Beşiktaş’tan aldığı transfer teklifini reddetiğini söyledi.

Rojava’nın Tırbespi kentinde dünyaya gelen Ahmed Osman, 2014’te ailesi ile birlikte İsviçre’ye iltica etti.  

Futbola olan merakı nedeniyle ülkenin en önemli takımlarından biri olan Basel Futbol Kulübü altyapısına alınan Osman,  11 Aralık 2019 yılın da Basel ile resmi sözleşme imzaladı.

Ahmed Osman, antrenmanlardaki disiplini ve karşılaşmalarda gösterdiği başarılı performansı ile şimdiden Avrupa’nın dev kulüplerinin radarına girmiş durumda.

Rûdaw TV’de Dilbixwin Dara’nın sunduğu 19:00 bültenine konuk olan genç file bekçisi, “7 yaşından beri futbola merakım var. En büyük hayalim dünyada isim yapabilecek bir kaleci olmak. Babam da bu hayalimi gerçekleştimem için bana büyük destek sunuyor” dedi.

Liverpool’un kalesini korumak istiyor

Yeteneği ve başarısı nedeniyle Basel kulübü ile sözleşme imzaladığını anlatan Osman, Basel ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunduğunu, bu sürenin sonunda iki tarafın menfaatleri doğrultusunda sözleşmesinin uzatılmayacağına karar verileceğini söyledi.

İlerde milli takıma seçilirse eğer Suriye değil İsviçre milli takımını tercih edeceğini belirten Osman, “Birgün Liverpool’un kalesini korumak istiyorum” diye konuştu.

Ahmed Osman, şimdiye kadar birçok kulübün kendisine teklifte bulunduğunu da belirterek, “Türkiye’den de teklifler geldi. Mesela Beşiktaş teklifte bulundu ama kabul etmedim. Çünkü Kürdüm ve ayrıca Avrupa’da kariyer yapmak istiyorum” dedi.

Baba Osman Tırbespi de oğlunun başarılı olmak için çok çalıştığını anlattı.

Ahmed’in ilerde iyi bir profesyonel futbolcu olacağına inandığını ifade eden Baba Tırbespi, “Oğlumun 21 numaralı formayı gittiği her yerde başarı ile terletmesini istiyorum. 21 numarayı ise bizim için 21 Mart Newroz günü olduğu için tercih ediyorum” ifadelerini kullandı.