Arda Turan Barcelona’da

Haber Merkezi – Atletico Madrid’in oyuncusu Arda Turan, Barcelona tarafından transfer edildi.

 

Barcelona Kulübü'nden yapılan açıklamada, 18 Temmuz'da yapılacak kulüp başkanlığı seçimlerine kadar yönetimde bulunan idari kurulun, bugün yaptığı olağanüstü toplantı sonrasında Arda Turan'ın transferine oybirliğiyle onay verdiği belirtildi.

 

Arda Turan'la 5 yıllık sözleşme imzalayacak İspanyol kulübü, takımı Atletico Madrid'e de 34 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Barcelona'nın, Atletico Madrid'e ayrıca sezon içinde elde edilecek başarıların şartlarına bağlı olarak 7 milyon euro daha ödeyeceği ifade edildi.

 

Kulüp, resmi internet sitesine Türkçe olarak Arda'nın Barcelona formasını giydiği fotoğrafını koyarak, transferi taraftarlarına "Hoşgeldin Arda" mesajıyla duyurdu.

 

Teknik Direktör Luis Enrique'nin özel isteğiyle takıma dahil edilen Arda'nın sezon başına net 7 milyon euro kazanacağı iddia ediliyor.

 

İspanyol spor gazeteleri Marca, As, Sport ve El Mundo Deportivo internetteki sayfalarında Arda Turan'ın Barcelona'ya transferini birinci haber olarak duyurdu.

 

Öte yandan, Atletico Madrid Kulübü, 4 yıldır kırmızı-beyazlı formayı giyen Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olmasını "Teşekkürler Arda" başlığı ile duyurdu. (Ajanslar)