Ancelotti’den Arda Güler yorumu: Kalitesini ilk yarıda gösterdi

07-01-2024
Etiketler Ancelotti Arda Güler Futbol Real Madrid
A+ A-

Haber Merkezi – İspanya Kral Kupası'nda Arandina takımını 3-1 yenerek son 16 turuna kalan Real Madrid'de Arda Güler ilk kez sahaya ilk 11'de çıktı.

59 dakika sahada kalan Arda Güler'in ilk yarıda ceza sahası içinden bir şutunu kaleci kurtarırken, bir serbest vuruşu ise direkten dışarı çıktı.

Reuters’in aktardığına göre Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, Real Madrid'in orta saha oyuncusu 18 yaşındaki Arda Güler konusunda acele etmeyeceğini söyledi.

Arda Güler, Süper Lig kulübü Fenerbahçe'den Real Madrid’e transferinden yaklaşık altı ay sonra Aranda de Duero'da ilk kez etkileyici bir performans sergiledi.

Güler, 20 milyon euro (21.88 milyon dolar) bonservis bedeli karşılığında altı yıllık sözleşme imzaladıktan sonra bir dizi sakatlık yaşadı.

Genç futbolcu dün ilk maçına çıktı ve maçta 59 dakika kaldı.

Ancelotti maçtan sonra gazetecilere verdiği demeçte, "Güler bir saat boyunca iyi bir performans sergiledi. Takımla oynamaya alışması onun için önemliydi. Yavaş yavaş kondisyon seviyesini ve yoğunluğunu geliştirecek. Ona karşı sabırlı olmalıyız ama kalitesini ilk yarıda gösterdi. Geri dönmesi önemli. Kişiliği ve karakteri var ve bu iyi. Sol ayağını iyi kullanıyor ama Real Madrid'de başarılı olmak için karakter önemli bir unsur” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli