Barcelona'nın yeni teknik direktörü Xavi oldu

06-11-2021
Etiketler Barcelona Xavi
A+ A-

Haber Merkezi – Katalan Kulübü Barcelona'da Ronald Koeman'dan boşalan teknik direktörlük görevine Xavi Hernandez getirildi.

Ronald Koeman ile yollarını ayıran Barcelona’da iki yönetici salı günü transfer görüşmeleri için Doha'ya gitmişti. Ancak görüşmelerden sonuç çıkmamıştı.

Al Saad kulübünün 2023'e kadar sözleşmesi bulunan Xavi’yi bırakmak istememesi üzerine Barcelona, İspanyol teknik adamın serbest kalma bedelini ödeme kararı aldı. Açıklamayı Al Saad kulübü yaptı. Anlaşmanın gerçekleştiği duyuruldu.

Katar Kulübü Al Sadd'ın CEO'su Turki Al-Ali yaptığı açıklamada, "Al Sadd yönetimi, sözleşmede belirtilen serbest kalma bedelinin ödenmesinin ardından Xavi'nin Barcelona'ya transferi konusunda anlaştı. Xavi, Al-Sadd'ın tarihinin önemli bir parçası oldu. Kendisine Barcelona'da başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Futbolcu olarak 17 yıl Barcelona formasını giymişti

Futbolcu olarak 17 yıl Barcelona formasını giyen Xavi Hernandez, 2015 yazında Katar'ın Al Sadd takımına transfer olmuştu.

Xavi, Barcelona'da 767 kez forma giymiş, 8 lig ve 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamıştı.

Katar ekibinde 4 sezon oynadıktan sonra futbolculuğunu sonlandıran Hernandez, son iki sezondur da teknik direktör olarak görev yapıyordu.

Sözleşme 2024’e kadar

İlk kez Katar dışında bir takım çalıştıracak 41 yaşındaki Xavi'nin, Barcelona ile 30 Haziran 2024'e kadar geçerli sözleşme imzalaması öngörülüyor.

Barcelona, Twitter hesabı üzerinden Xavi’nin teknik direktör olmasını “Bir futbolcudan daha fazlasıydı. Bir teknik adamdan da daha fazlası olacak. Yuvana hoşgeldin” notuyla paylaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli