Şampiyonluk büyük oranda Başakşehir ile Trabzonspor’a kaldı

06-07-2020
Rûdaw
Etiketler Süper Lig Trabzonspor Galatasaray Medipol Başakşehir
A+ A-

Haber Merkezi - Süper Lig'in 30’uncu haftasında Başakşehir, deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederken Trabzonspor’da konuk olduğu Galatasaray'ı 3-1 yendi. Bu galibiyetlerle her iki takım en yakın takipçileri ile aralarındaki puan farkını açarak şampiyonluk yolunda önemli mesafe katetmiş oldu

Türkiye Süper Ligi 30’uncu haftasının en kritik maçında Trabzonspor, Galatasaray'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Karşılaşmada Trabzonspor’un gollerini 41’inci dakikada penaltıdan Sosa, 70’inci dakikada Novak ve 90+5’te Sörloth atarken Galatasaray’ın tek golünü 90+1’de penaltıdan Seri kaydetti. Galatasaray’da Feghouli 32’inci dakikada kırmızı kart gördü.

Galatasaray lige havlu attı

Bu galibiyetle Trabzonspor puanını 61'e çıkardı ve lider Medipol Başakşehir'in maç fazlasıyla yakaladığı 5 puanlık farkı yeniden 2'ye indirdi. Galatasaray ise 52 puanda kaldı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın geride kaldığı sezonda Galatasaray’ın da bu maçtan yara alması şampiyonluk yolunda ilk ikide bulunan Başakşehir ve Trabzonspor’u avantajlı hale getirdi.

Başakşehir avantajlı

Başakşehir, deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti ve şampiyonluk yarışında çok kritik bir 3 puan daha aldı.

Bu sonuçla Başakşehir puanını 63'e yükseltti ligin bitimine 4 hafta kala en yakın takipçisi Trabzonspor ile arasındaki 2 puanlık farkı korurken Sivaspor’la farkı 9’a, Galatasaray ile de 11’e yükseltti.

Süper Lig’in ençok şampiyonuk kazanan İstanbul takımları bu skorlarla artık bu yıl şampiyonluğu unutup Avrupa kupalarına katılmak için yarışıyor.

Puan cetvelinde Galatasaray 52 puanla 4’üncü sırada, Beşiktaş 50 puanla 5’inci ve Fenerbahçe’de 49 puanla 6’ıncı sırada yer aldı.

Başakşehir ve Trabzon siyasette de ençok konuşulan takımlar

Başakşehir ve Trabzonspor Türkiye’de siyasette de ençok tartışılan iki takım arasında yer alıyor. Son yıllarda şampiyonluğa oynayan ancak son haftalarda tökezleyen Medipol Başakşehir, çok iyi bir kadro kurmayı başardı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl, “Başakşehir'i ben kurdum" şeklindeki açıklamaları ve "Başakşehir şampiyonluğu yakalarsa, bu da tabii bir devrimdir. Yani illa milyonların izlediği takımlar değil, demek ki binlerin izlediği takımlar da şampiyon olabiliyormuş" yorumu tartışmalara neden olmuştu.

Başakşehir, pahalı futbolcularına rağmen ligde borcu olmayan ender takımlardan biri olarak görülüyor.

Öte yandan Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi. Sadık Albayrak 2017 yılında Trabzonspor Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, “Soruyorum şimdi yönetimdekilere, bu stadı size kim yaptırdı? Bu reklamı size kim aldı? Hiç kimse size kredi vermezken milli bankalardan yeni kredi aldınız, nereye harcadınız” demişti.

Bu nedenle özelikle Süper Lig’de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi köklü kulüplerin şampiyonluk yarışında geride kalmaları ve bahsi geçen iki takımın öne çıkması bu tartışmaları öne çıkarıyor.

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV’de yayımlanan % 100 Futbol programında Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in kendisini milli takımdan gönderenin Cumhurbaşkanı olduğunu “zannettiğini” dile getirmişti.

Dilmen Ocak ayında yine aynı programda, Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin’in önceki sezonda aldığı altı maçlık cezasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla verildiğini düşündüğünü söylemişti.

Ligde kritik maçlar oynandı

Ligin diğer kritik maçlarından birinde Denizlispor ile Gaziantep karşı karşıya geldi. Maçtan 1-0 galip ayrılan Gaziantep, çok önemli olan 3 puanı hanesine yazdırdı.

Süper Lig'de alt sıraları yakından ilgilendiren bir maçta Konyaspor, Çaykur Rizespor'u Farouk Miya'nın 90+5'te penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup ederek altın değerindeki 3 puanın sahibi oldu.

Avrupa hedefi bulunan Fenerbahçe de, Göztepe'yi 2-1'le geçti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli